Ediția: Sâmbătă 21 septembrie 2024 Nr. 6719
Ediția: Sâmbătă 21 septembrie 2024 Nr. 6719

GALERIE FOTO: Un mitropolit din Grecia, în vizită la Mănăstirea Brazi


 ÎPS Ioil, mitropolit al Edessei – Grecia, PS Visarion, episcopul Tulcei și ÎPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, au vizitat ieri Mănăstirea Brazi din Panciu. Ei au fost primiți cu pâine și sare de primarul Iulian Nica, deputatul Ciprian Nica, preotul protopop Vasile Dabija, de la Protoieria Panciu, și Maica Eusebia, stareța mănăstirii. Înalții prelați au dorit să se reculeagă la moaștele Sf. Ierarh Mucenic Teodosie al II-lea de la Brazi, patronul spiritual al orașului Panciu. Mitropolitul grec i-a binecuvântat pe toți și le-a oferit brățări sfințite.
 ÎPS Ioil, mitropolit al Edessei se află într-o vizită de două zile în România la invitația Arhiepiscopului Buzăului și Vrancei, ÎPS Ciprian, astăzi urmând să participe la slujba de Înălțare de la Catedrala Arhiepiscopală din Buzău.
 La sărbătoarea Înălțării Domnului, după Sfânta Liturghie, vor fi oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc în toate catedralele, bisericile, mănăstirile, cimitirele, troițele și monumentele acestora din țară și străinătate, se arată pe basilica.ro. La orele 12.00, clopotele tuturor locașurilor de cult ortodoxe vor fi trase în semn de recunoștință față de eroii care s-au jertfit pentru neam, credință și țară.  
 Înălțarea Domnului Hristos cu trupul la cer, întru slavă și putere, marchează pentru Biserică încheierea perioadei pascale și anticiparea evenimentului Cincizecimii. Duhul Sfânt se pogoară peste ucenici pentru că Mântuitorul a înălțat firea omenească în lumina și slava de nepătruns a Sfintei Treimi, devenind un punct de iradiere a harului către toți oamenii, scrie ziarullumina.ro.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?