Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: Copil de 7 ani, ÎN COMĂ după ce a fost accidentat de un camion al armatei


Un copil de 7 ani, din comuna Golești, a ajuns, ieri, în stare extrem de gravă la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani, după ce a fost accidentat de un camion al armatei. Potrivit medicilor, băiatul a ajuns la spital în șoc hemoragic, fiind intubat și ventilat mecanic. Aseară, el a fost transferat la Spitalul Bagdasar Arseni din București, fiind în comă. Potrivit polițiștilor, Denis Mihail P. se deplasa pe o bicicletă și s-a angajat în depășirea unui autobuz, oprit  în stație. În acel moment, din sens opus venea camionul armatei, care l-a acroșat. 
 Un băiețel de 7 ani a ajuns în stare critică la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Sfântul Pantelimon” Focșani, în urma unui accident rutier. El a fost accidentat de un camion al armatei. Aseară, copilul, care era în comă, a fost transferat la Spitalul Bagadasar Arseni din București.  
Nenorocirea s-a petrecut ieri după-amiază, pe o stradă din comuna Golești. Potrivit polițiștilor, Denis Mihail P. fusese cu bicicleta la un magazin din zonă pentru a-și cumpăra un pic, iar la plecare a vrut să depășească un autobuz, oprit regulamentar în stație. În același timp, din sens opus venea un camion al armatei, la volanul căruia se afla caporalul Marian S., de la UM 01471 din cadrul Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” Focșani. În camion se aflau mai mulți militari, care veneau la Focșani din poligonul de la Slobozia Ciorăști.
  Militarul de la volan a făcut tot posibilul pentru a-l evita pe copil, ajungând cu camionul în șanț. Cu toate acestea, bicicleta pe care se afla copilul a fost acroșată, iar băiatul a fost trântit cu capul de asfalt. După impact au urmat imagini de coșmar, după cum ne-au spus martorii. Copilului îi curgea sânge din urechi, iar bunica acestuia, care a ajuns la locul accidentului, țipa cât o ținea gura. „A căzut și nu mai zicea nimic. Îi curgea sânge din urechi. A venit și bunica lui, care țipa săraca… Nici băiatul de pe camion n-a avut ce face, că i-a ieșit din spatele autobuzului. A evitat și a tras de volan cât a putut, s-a dus și în șanț, că se văd urmele, dar tot l-a lovit”, ne-a spus un martor al accidentului.  
 Numărul localnicilor care au ajuns la locul accidentului pentru a da o mână de ajutor a fost destul de mare. Oamenii au fost șocați de cele întâmplate, iar unii dintre ei ne-au spus că nu au mai văzut un asemenea accident în viața lor. „S-a auzit un zgomot mare și când am ieșit copilul era jos. Eu unu n-am mai văzut așa ceva pe aici, pe la noi. Este mic și cum l-a izbit, imediat i-a dat sângele. Era vai de capul lui săracul. Să dea Dumnezeu să se facă bine”, a spus și o femeie. 
         Medicii, rezervați în privința șanselor de supraviețuire
 După accident, copilul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Sfântul Pantelimon” Focșani. După primele investigații, el a fost dus în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, unde a stat câteva ore, până să fie trimis la București. Potrivit informațiilor primite ieri după-amiază de la cadrele medicale, copilul era în șoc hemoragic, fiind intubat și ventilat mecanic. Medicii erau rezervați în privința șanselor de supraviețuire ale băiatului. 
 În timp ce medicii făceau eforturi disperate pentru a salva viața copilului, la locul accidentului se efectuau cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier. Potrivit informațiilor primite de la șeful Biroului Rutier Focșani, comisarul șef Cătălin Stegărescu, copilul ar fi fost cel care s-ar fi angajat în depășirea autobuzului fără să se asigure. „La data de 27.05.2014, în jurul orelor 14.00, pe strada Victoriei din comuna Golești, județul Vrancea, un minor în vârstă de 7 ani, care se deplasa cu bicicleta, a vrut să efectueze o manevră de depășire a unui mijloc de transport în comun, care se afla în stație, moment în care a fost accidentat de o autospecială aparținând MApN, care se deplasa din sens opus. În urma accidentului de circulație, minorul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență, fiind accidentat grav”, a declarat comisarul șef Cătălin Stegărescu. 
         Ancheta va fi continuată de procurorii militari
 Primele cercetări la locul accidentului au fost efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Focșani, urmând ca toată documentația să fie înaintată procurorilor Parchetului Militar Iași, care au competență să facă cercetări în astfel de cazuri. 
Și în unitatea din care provine șoferul-militar a fost declanașată o anchetă, după cum ne-a precizat maiorul Eugen Ciobotaru, purtătorul de cuvânt al Brigăzii 8 LAROM. „Astăzi (ieri-n.r.), în jurul orei 14.50, un autocamion aparținând U.M. 01471 Focșani se deplasa regulamentar din Poligonul Ciorăști spre Focșani. În localitatea Golești, în dreptul unei stații de autobuz, un copil în vârstă de 7 ani conducând o bicicletă, a ieșit brusc în fața autocamionului, fiind acroșat cu partea stângă a acestuia. În urma coliziunii a rezultat rănirea copilului. Acesta a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență «Sf. Pantelimon» pentru acordarea primului ajutor de specialitate. Cauzele producerii accidentului sunt investigate de către un echipaj al IPJ. În urma testării șoferului cu alcool-testul de către echipajul IPJ, rezultatul a fost negativ. La nivelul U.M. 01471 Focșani s-a constituit o comisie care să cerceteze circumstanțele producerii evenimentului”, a precizat maiorul Eugen Ciobotaru, purtătorul de cuvânt al Brigăzii 8 LAROM. 
        Va fi făcută o expertiză
 Ancheta în acest caz este abia la început. Deși a intrat în șanț în încercarea de a evita impactul cu băiețelul, autocamionul nu era avariat sau cel puțin avariile nu erau vizibile. Urmează să se facă o verificare amănunțită a autocamionului, dar și o expertiză, după cum ne-au spus anchetatorii, pentru a se stabili viteza cu care circula, dar și dacă acesta avea ori nu defecțiuni în momentul producerii accidentului. 

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?