Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

REZULTATE FINALE: Iulian Nica, primar la Panciu cu 63,84% din voturi


Succes pe toată linia pentru Alianța PSD-UNPR-PC în Vrancea. La alegerile locale parțiale care au avut loc duminică în orașul Panciu, mandatul de primar a fost câștigat de candidatul Alianței PSD-UNPR-PC, Iulian Nica. Acesta și-a zdrobit adversarii, obținând 2.515 de voturi, adică 63,84% din totalul voturilor exprimate. Pe locul doi, la mare distanță, s-a situat Sorin Robu, de la PMP, cu 1.023 de voturi (25,97%). Restul candidaților nu au contat în lupta electorală, obținând scoruri sub 5%: Tomiță Robu de la PDL 196 de voturi – 4,97%, Ion Tătaru de la PNL 139 de voturi – 3,52%, Cristian Samoilă de la Forța Civică – 40 voturi și Ion Isac de la PP-DD 26 de voturi. În total, la Panciu au fost 3.939 de voturi valabil exprimate și 146 de voturi nule, prezența la urne fiind de 42,31%.
 În comuna Andreiașu de Jos, unde au fost alegeri pentru desemnarea unui nou Consiliu Local, s-au înregistrat 892 de voturi valabil exprimate și 44 de voturi nule. Candidații PNL au primit 481 de voturi, ceea ce înseamnă un rezultat de 53,92%, iar Alianța PSD-UNPR-PC 382 de voturi, adică 42,82% din totalul voturilor valabil exprimate. Restul candidaților nu au contat, obținând puține voturi, probabil din partea familiei: PDL – 13 voturi, PP-DD – 12 voturi și PNG-CD – 4 voturi. Potrivit acestor rezultate finale, mandatele în noul Consiliu Local au fost împărțite astfel: PNL – 6 consilieri și PSD – 5 consilieri. Prezența la vot în Andreiașu de Jos a fost de 59,18%.
        Iulian Nica: Vă asigur pe toți de respectul meu
 Noul primar al orașului Panciu, Iulian Nica, a declarat că votul covârșitor al păncenilor pentru Alianța PSD+UNPR+PC îl onorează și îl obligă. ,,Le mulțumesc celor care au votat în favoarea candidatului Iulian Nica, dar doresc să le mulțumesc și celor care nu au votat candidatul Alianței PSD+UNPR+PC. Doresc să vă asigur pe toți de respectul meu și al administrației publice locale. După cum știți, în urma alegerilor din data de 25 mai 2014, am fost ales primarul Orașului Panciu cu un procent de 63% din voturile exprimate! Acest procent arată faptul că majoritatea covârșitoare a cetățenilor au înțeles că pentru dezvoltarea orașului nostru este nevoie de unitate și continuitate!”, a precizat Iulian Nica.
 Noul edil al orașului Panciu a susținut că la fel ca și cetățenii orașului Panciu a crezut că doar uniți vor putea continua. ,,Votul dumneavoastră covârșitor pentru Alianța PSD+UNPR+PC mă onorează și mă obligă!”, a spus Iulian Nica. Acesta a afirmat că va continua proiectele regretatului primar Ion Petre și i-a asigurat pe pănceni că alături de echipa PSD Vrancea, de deputatul Ciprian Nica și de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan vor duce la bun sfârșit toate proiectele care sunt în derulare în oraș. ,,Cred că facem parte din cea mai puternică echipă a județului Vrancea și pe parcursul acestor ultime zile am avut dovada clară că Orașul Panciu va fi susținut! Bucurându-ne de acest sprijin, cred că avem obligația nu doar să continuăm proiectele începute ci să și gândim altele și să accesăm noi fonduri europene pentru a le implementa”, a spus Iulian Nica.
  Acesta a continuat precizând că, din păcate, multe dintre aceste proiecte au fost luate în derâdere de contra-candidați. ,,S-a ajuns până acolo încât ni s-a reproșat că în oraș se execută lucrări de canalizare, alimentare cu apă sau asfaltare. Într-adevăr, se execută, dar după ce aceste lucrări vor fi finalizate, străzile vor arăta ca într-un oraș european. Din păcate, cei care au înțeles să facă astfel de campanie, mințind, jignind și insultând nu s-au oprit doar aici! În ziua votului au vrut să transforme Orașul Panciu într-un loc al oamenilor certați cu legea, al oamenilor învățați să se bată la colț de stradă. O astfel de atitudine este reprobabilă, un astfel de comportament este degradant și arată nivelul suburban de înțelegere a fenomenului politic de către unii dintre contra-candidații mei”, a arătat Iulian Nica. Acesta le-a mulțumit reprezentanților Poliției și Jandarmeriei pentru modul ferm și profesionist în care au gestionat problemele de ordine publică. „Închei asigurându-vă de faptul că nu voi uita niciodată că sunt păncean, că am promis să fac din Panciu Orașul No. 1 din Vrancea!”, a declarat noul primar Iulian Nica
        „Proiectele propuse de Alianța PSD+UNPR+PC sunt cele care au convins alegătorii”
 Deputatul Ciprian Nicolae Nica, președintele organizației PSD Panciu a ținut să le mulțumească cetățenilor orașului Panciu pentru încrederea acordată la alegerile locale parțiale, din data de 25 mai 2014, candidatului Alianței PSD+UNPR+PC, Iulian Nica, la funcția de primar. „Votul de duminică a arătat că cetățenii orașului Panciu au ales continuarea proiectelor începute de echipa PSD. Pe această cale, doresc să-i asigur pe cetățeni de faptul că, împreună cu sprijinul acordat de președintele Marian Oprișan, aceste proiecte se vor finaliza!”, precizează Ciprian Nicolae Nica. În același timp, deputatul Ciprian Nicolae Nica dorește să le mulțumească atât păncenilor, cât și electoratului din Colegiul Uninominal 1 Focșani pentru faptul că au acordat votul Alianței PSD+UNPR+PC și la alegerile europarlamentare. „Este evident că proiectele propuse de Alianța PSD+UNPR+PC sunt cele care au convins alegătorii că echipa de europarlamentari ai Alianței merită să reprezinte România și interesele legitime ale românilor la nivel european”, a afirmat deputatul Ciprian Nicolae Nica.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?