Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Consumul de grepfrut poate ameliora simptomele afecţiunilor pulmonare


Consumul de grepfrut, dar și de banane, pește și brânză ameliorează simptomele bolilor pulmonare obstructive cronice (BPOC), din care fac parte bronșita cronică și emfizemul pulmonar, ambele fiind cauzate mai ales de fumat. O echipă de cercetători din Europa și Statele Unite ale Americii, care a studiat obiceiurile alimentare ale unui grup de 2.167 de pacienți bolnavi de BPOC, timp de trei ani, a observat o legătură directă între consumul de grepfrut, banane, pește și brânză și ameliorarea simptomelor acestor afecțiuni pulmonare, informează dailymail.co.uk.
Persoanele care au consumat aceste alimente într-un interval de 24 de ore au arătat îmbunătățiri în ceea ce privește o serie de parametri, cum ar fi funcționarea plămânilor, condiția fizică și numărul de globule albe din sânge. Corrine Hanson, coordonatoarea studiului, afirmă că pacienții cu BPOC ar trebui să primească sfaturi nutriționale, ca parte a tratamentului pe care îl urmează. 
Bolile pulmonare obstructive cronice afectează de regulă persoanele cu vârsta de peste 35 de ani, deși majoritatea bolnavilor sunt diagnosticați abia în jurul vârstei de 50 de ani. BPOC afectează mai des bărbații decât femeile, deși numărul pacientelor diagnosticate cu BPOC în ultimii ani a crescut. „Dieta este un factor de risc potențial modificabil pentru dezvoltarea și evoluția multor boli și există dovezi că dieta joacă un rol atât în dezvoltarea, cât și în simptomele clinice ale BPOC. Acest studiu și-a propus să evalueze această asociere”, a adăugat Corinne Hanson.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?