Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Pompierii verifică secțiile de votare de pe raza județului


Pompierii fac verificări în toate cele 370 de locații de pe raza județului Vrancea, unde vor fi amenajate secții de votare. Verificările au început pe data de 19 mai și se vor încheia sâmbătă, cu o zi înainte de alegeri. Pompierii verifică dacă sunt respectate condițiile de securitate la incendiu și/sau protecție civilă în spațiile unde vor fi amenajate secțiile de votare. Verificările urmăresc modul de exploatare a instalațiilor electrice, a mijloacelor de încălzire, starea căilor de acces și evacuare, precum și asigurarea dotării cu mijloacele de primă intervenție pentru stingerea incendiilor.  
Până la sfârșitul săptămânii, toate cele 370 de secții de votare din județ vor fi controlate, în planul de verificări fiind incluse și locurile de depozitare a buletinelor de vot. „Cu ocazia verificărilor efectuate, inspectorii de specialitate au distribuit materiale cu privire la regulile de apărare împotriva incendiilor, ce trebuie respectate pe timpul alegerilor europarlamentare și locale. Președinții secțiilor de votare instruiesc, apoi, pe bază de documente, întregul personal din comisiile electorale privind prevenirea situațiilor de urgență și măsurile care trebuie întreprinse în cazul manifestării acestora”, ne-a precizat locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea. 
 Potrivit acesteia, la amenajarea secțiilor de votare se are în vedere ca acestea să fie realizate, pe cât posibil, la parterul clădirilor, iar amplasarea cabinelor de votare se face fără diminuarea gabaritelor căilor de acces și de evacuare din clădirile în care se organizează procesul electoral și fără blocarea ori îngreunarea accesului la mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor care echipează construcțiile (de exemplu hidranți interiori). Elementele de mobilier care se evacuează din interiorul încăperilor în care se amenajează secții de votare nu se amplasează pe căile de acces și evacuare din secția de votare. Se marchează corespunzător căile de evacuare din clădire și se mențin în permanență practicabile. 
 De asemenea, se asigură respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor la utilizarea mijloacelor de climatizare, precum și a celor de preparat și încălzit hrană, iar instalațiile electrice se exploatează cu respectarea reglementărilor, eliminând eventuala suprasolicitare a acestora. Spațiile în care se amplasează cabine de votare se dotează cu stingătoare de incendiu funcționale, verificate conform reglementărilor, având în vedere criteriul de cel puțin un stingător de incendiu la 50 mp. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?