Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

De la „Școala Mamei” aflaţi totul despre vaccinarea copiilor


Vaccinarea este extrem de importantă pentru sănătatea copiilor. Cu toate acestea, în ultimii ani, mulți părinți au început să manifeste reticență față de vaccinarea copiilor. Medicii spun că reticența părinților față de vaccinare are la bază informații greșite. Drept urmare, sâmbătă, începând cu ora 10.00, în cadrul celei de-a treia ediții a „Școlii Mamei”, se va discuta despre vaccinarea copiilor. 
Mămicile, viitoarele mămici, ba chiar și tăticii, care vor să afle mai multe detalii despre acest subiect, sunt așteptați să participe, sâmbătă, la „Școala Mamei”,  un proiect lansat de medicul pediatru Mariana Gruia, care se desfășoară la Hyperclinica DentExcel. La discuții va participa și medicul epidemiolog Diana Stoica, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Focșani, care va oferi ultimele detalii despre vaccinare. „Găsesc extrem de interesantă această temă pentru că, deși există o preocupare intensă  pentru susținerea imunității, am observat, în ultimul an, o reticență a părinților la vaccinarea de rutină a copiilor lor. De cele mai multe ori, refuzul vaccinării nu are la bază informații corecte și complete, prin urmare am găsit util să discutăm cu părinții despre bolile prevenibile prin vaccinare, despre
oportunitatea vaccinării, dar și despre reacțiile adverse atât de controversate în ultima perioadă. Decizia finală asupra vaccinării le aparține în totalitate părinților și cred că este util să discutăm și despre modalitățile de a ajuta un copil nevaccinat să își dezvolte sistemul imunitar. Am invitat-o să se alăture discuției pe doamna doctor Diana Stoica, medic epidemiolog în cadrul Spitalului Județean Focșani, care ne va vorbi despre ultimele noutăți ce țin de vaccinare”, ne-a precizat medicul Mariana Gruia.  
La acest curs sunt așteptați și tăticii, nu doar mămicile și viitoarele mămici, care vor primi atestat de absolvire, folositor prelungirii concediului paternal. Cei interesați să participe la acest curs, care este gratuit, se pot înscrie apelând numerele de telefon 0237.224.737, 0762.985.245 sau la adresa de e-mail scoalamamei_focsani@yahoo.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?