Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

SCANDAL la Spitalul Panciu! Acuzaţii grave la adresa medicului radiolog


Un medic de la Spitalul Orășenesc Panciu este acuzat de soțul unei paciente că ar fi refuzat să-i facă femeii o ecografie. George Popa, de 40 de ani, din Panciu, susține că ieri dimineață a fost cu soția sa, Maria Popa, la spitalul din localitate, pentru că aceasta se simțea rău. Deși avea bilet de trimitere de la medicul de familie și recomandare pentru ecografie, bărbatul susține că medicul radiolog al spitalului a refuzat să îi facă femeii ecografia. „Soția mea a ajuns la Secția de Interne a Spitalului din Panciu cu un bilet de trimitere de la medicul de familie pentru că nu se simțea bine, ca să-și facă niște analize. După ce i-a fost luat sânge pentru analize, medicul de la Interne a trimis-o să facă o ecografie la cabinetul din spital al medicului Viorel Barbu. Când am ajuns acolo, erau mulți pacienți la ușă și le-am cerut permisiunea ca să intrăm. În cabinet, domnul doctor ne-a zis că nu face nicio ecografie, că el e bolnav și că e în concediu medical. M-a refuzat și a zis că el face ce vrea în spital. Am fost și la manager să îi zic, care l-a sunat, dar l-a refuzat și pe el. Am plecat acasă și nu am mai făcut nicio ecografie”, susține George Popa.
Pănceanul spune că va depune plângere împotriva medicului Viorel Barbu la Colegiul Medicilor și la Direcția de Sănătate Publică Vrancea. „Am sunat la Ministerul Sănătății, unde mi s-a recomandat să fac plângere, ceea ce voi face. Am făcut câteva plângeri, pe care le voi depune la Colegiul Medicilor și Direcția de Sănătate Publică Vrancea. Nu mi se pare corect ca într-o țară în care plătesc contribuții la sănătate, să fiu refuzat de un medic. Oricum, el e recunoscut pentru asta, că refuză pacienții”, susține George Popa. 
Contactat telefonic, medicul Viorel Barbu le-a cerut reporterilor Monitorul de Vrancea să revină pentru că nu are semnal. L-am apelat din nou în câteva secunde, dar nu a mai răspuns la telefon, pentru ca în cele din urmă să-l închidă.  
L-am sunat pe managerul Spitalului Panciu, Nicolai Mărăscu, care a declarat că vinovat este soțul pacientei. Potrivit acestuia, încă de dimineață, medicul Viorel Barbu a precizat că se simte rău și nu poate intra în contact cu bolnavii. „Consider că vinovat este soțul pacientei, deoarece nu a respectat regulamentul de ordine interioară și legislația în vigoare. Medicul a anunțat în raportul de gardă că este bolnav și că nu poate face radiologii și ecografii, dar colegii s-au rugat de el să facă măcar radiografiile celor internați. Cu toate astea, a anunțat că nu va face ecografii, pentru că e răcit și nu poate intra în contact direct cu bolnavul. Mai mult, acest domn a intrat în cabinetul medicului, unde este interzis, și l-a jignit”, a spus managerul Nicolai Mărăscu.

29 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?