Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

GALERIE FOTO: Un vrâncean a inaugurat un hotel ÎN CENTRUL ROMEI


Cea mai mare afacere la Roma nu este nici industria, nici agricultura, nici altă activitate economică exotică. Roma trăiește de mai bine de un secol, cu precădere în ultimii ani, din turism. Cetatea Eternă are ce oferi milioanelor de turiști care vin să o vadă în fiecare an. Și această masă imensă de vizitatori are nevoie de cazare și masă. Roma are peste 1000 de hoteluri, câteva sute de B&B, pensiuni și alte structuri de cazare care, în majoritatea timpului anului, sunt pline.
 Așa că, Ovidiu Burdușa, un vrâncean din Panciu care nu este pentru prima oară la acest tip de experiență, („Corso Grand Suite” este cel de-al treilea Boutique Hotel pe care-l deschide în centrul istoric al Romei în mai putin de doi ani si jumatate) a redeschis această activitate economică profitabilă. Nu oricum și oriunde, ci în cetrul Romei, pe via del Corso. Proiectul este unul ambițios dar și mai valoros decât cele anterioare, el fiind realizat prin forțe proprii și fără un asociat. Cel mai mare trafic pietonal din Capitala Italiei este aici și pe Via Condotti, strada cu cele mai renumite magazine și cele mai scumpe, care face colț chiar cu hotelul lui Ovidiu.
 Arhitectul, subinginerul, designerul plus echipa de muncitori au fost puși la treabă pentru a realiza „Corso Grand Suite” în patru luni de muncă asiduă. Șase camere confortabile, (de unde și numele de „suite”) liniștite, insonorizate, fiecare cu baie, aer condiționat separat, tv cu plasmă, internet și tot ce este necesar unui hotel de 3 stele în centrul Romei care are deja clienți imediat ce a deschis. Italieni, australieni, americani încântați de noua structură.
 Afacerea a primit sâmbătă, 17 mai, și vizita ambasadorului României, ES Dana Manuela Constantinescu și a consilierului economic al ambasadei, Marius Cristea, de altfel și dumnealui tot vrâncean de origine, alături de mulți alți prieteni care au venit la inaugurare și la ciocnirea unui pahar de spumant de Panciu în cinstea noii afaceri.
 Mai mult, Ovidiu și soția sa Andreea au decis să pună la dispoziție pereții hotelului, invitând artiștii români să expună operele pentru a putea fi și cumpărate de clienții care poposesc aici. O inițiativă și o dovadă că există români emigrați care nu au uitat de semenii lor. „Nu vrem sa ne oprim aici; intenționăm ca până la sfârșitul anului să mai deschidem un Boutique Hotel, bineînțeles tot în această zonă”, ne spune proprietarul plin de energie. Îi urăm succes la rândul nostru  și la cât mai multe!
  C.M.

24 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?