Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Focşăneanul Mihai Mirică, între primii opt portari din România


Descoperit și format la CS Prosport Focșani de antrenorul Adrian Schinește, portarul Mihai Mirică a participat zilele trecute la faza finală a Cupei Regiunilor, acțiune realizată de Federația Română de Fotbal. Echipa din care a făcut parte, Muntenia-București a învins cu scorul de 2-1 selecționata Ardeal-Banat. Mihai Mirică a început să joace fotbal acum cinci ani la Prosport Focșani. 
Copil de mare talent, Mihai Mirică s-a făcut remarcat încă de la primele antrenamente, reușind să se impună ca titular în poarta echipei Under 14. Rezultatele colective și individuale nu au întârziat să apară. Cu Mirică în poartă, Prosport Focșani a câștigat multe trofee. Medalii de argint la cel mai puternic turneu de fotbal și sud-estul Europei, „Brașov Indoor Cup”, medalii de aur la „Promenada Mall”, dar și titlul de cel mai bun portar al turneului. 
Marea realizare a lui Mihai Mirică la clubul Prosport Focșani a fost cucerirea medaliilor de argint la „Cupa Malgratense” desfășurată la Barcelona, în urmă cu un an și jumătate. Mihai Mirică a impresionat asistența prin robinsonade de excepție și plonjoane de mare eficacitate și rafinament. După cinci victorii consecutive cu Prosport, în finala cu Torpedo Moscova, focșănenii au trebuit să se recunoască învinși. Mihai Mirică și colegii săi au rămas însă impresionați de calitatea competiției. 
Înaintea finalei, care s-a desfășurat în nocturnă, s-a intonat imnul celor două țări, România și Rusia. „A fost ceva de vis. Am avut mari emoții. A fost prima dată când mi s-a cântat imnul țării mele. Mama mea era în tribună și mi-a destăinuit după partidă că i-au dat lacrimile de bucurie atunci când s-a cântat imnul național. Este ceva incredibil. Greu de descris în cuvinte. Asemenea turnee te fac să te simți, cu adevărat, sportiv de înaltă performanță. Sunt fericit că am jucat la un asemenea turneu. Fotbalul este pasiunea vieții mele. Voi munci și lupta pentru a juca la cel mai înalt nivel”, spunea, dupa finala din Spania, portarul Mihai Mirică.  
      A apărat un penalty în finala Cupei Regiunilor 
Profesorul buzoian Cătălin Cighir, antrenor zonal din partea Federației Române de Fotbal are numai cuvinte de laudă despre unul dintre cei mai talentați și promitățori portari ai României la nivelul Under 14. 
„Mihai Mirică este un portar cu calități extraordinare. Este între primii opt portari ai României la acest nivel de vârstă. Toți copiii selecționați pentru aceste competiții au jucat câte o repriză de fiecare. Nu au existat titulari sau rezerve. Mihai Mirică a făcut meciuri bune. În finala cu selecționata Ardeal-Banat, chiar a apărat un penalty. A mai avut și alte intervenții de excepție în situații limită. Este în baza de date a FRF, lucru esențial în acest moment”, a declarat Cighir. 

          Mirică, alături de un coleg, antrenorul Adrian Schinește și cehul Dusan Kuciak

Acesta a recunoscut că vor mai fi și alte acțiuni de acest gen. „La acest nivel de vârstă, nimic nu e sigur sau pierdut definitiv. Toți acesti jucători, dar și alții din țară vor rămâne în atenția noastră. La aceste acțiuni au fost și Anghel Iordănescu, Bogdan Stelea și Aurel Å¢icleanu. Nu s-a stabilit cine va fi antrenorul acestui lot național”, a mai spus Cighir.
Åžcoala de portari din Vrancea arată că nu și-a spus ultimul cuvint. După Ion Paraschiv, Stan Gheorghiu, Aristide Ghiță, Ionel Cristinel, George Sîrbu, Lucian Hristea, George Lazăr, Sorin Colceag sau Gabriel Lazăr, asta doar pentru a aminti doar o parte dintre cei mai cunoscuți portari ai județului, iată că numele lui Mihai Mirică se aude din ce în ce mai des în lumea bună a fotbalului din România. 
Adrian Schinește este antrenorul care a reușit să-l facă pe Mihai Mirică să iubească cu adevărat fotbalul. Împreună cu echipele de la Prosport au participat la acțiuni ale echipei naționale, la Steaua București și FC Vaslui, unde i-a cunoscut personal pe Costel Pantelimon, Bogdan Lobonț, Ciprian Tătărușanu sau Dusan Kuciak.     
      Dorit de cluburi cu nume din România
Evoluțiile bune din meciurile disputate în cadrul Cupei Regiunilor au făcut ca mai multe cluburi cu nume să-l treacă pe listă. Mihai Mirică este acum la LPS Focșani unde lucrează sub îndrumarea lui Ionel Cristinel. Prezenți la meciurile finale de la București, conducătorii de cluburi din capitală, dar și din alte zone ale țării,  mulți agenți de jucători au „pus ochii” pe Mihai Mirică. „Este un jucător interesant. Are calități reale pentru a face mare performanță. Talia este singura mică problemă, dar sunt convins că va mai înalța. Este un copil ambițios, dedicat sută la sută în tot ceea ce face. Mai rar asa ceva în ziua de astăzi la un copil de 14 ani. Prosport Focșani are o colaborare foarte bună cu toate cluburile din Vrancea. A împrumutat mai multi jucători la Juventus Focșani și LPS Focșani, iar copiii se pregătesc la fel de bine. Rareș Dobrescu, Florin Radu, Alexandru Lambru, Marian Milea, Octavian Mocanu, Mihai Mirică, Florin Cioară sunt copiii descoperiți și formați la Prosport Focșani. Suntem convinși că Mihai Mirică va munci la fel de mult și în continuare pentru a bifa, oficial, și prima selecție la lotul național al României. Felicitări lui Mihai Mirică, familiei sale și nu în ultimul rând, antrenorilor”, a spus și Laurențiu Muscalu, președintele clubului Prosport Focșani.     

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?