Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Vrânceni cu care ne mândrim: Olimpica Anca Raluca Lungu


Elevii care participă la competiții internaționale, olimpiade și concursuri sportive, vor susține examenul de Bacalaureat mai repede decât colegii lor de clasa a XII-a. Printre cei 51 de elevi cuprinși în lista absolvenților de liceu care fac parte din loturile naționale de pregătire pentru competițiile internaționale pe discipline școlare, se află și Anca Raluca Lungu, elevă a Colegiului Național „Unirea” din Focșani. 
Anca Raluca Lungu are această posibilitate ca urmare a rezultatului bun obținut la Olimpiada națională de biologie, care a propulsat-o în lotul național de pregătire pentru competiția internațională la această disciplină. Potrivit unei dispoziții în acest sens, dată de Ministerul Educației Naționale, înscrierile pentru sesiunea specială de Bacalaureat au loc în zilele de 17-18 mai, iar probele încep pe 19 mai, cu Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Examenul continuă cu evaluarea competențelor digitale, în perioada 21-22 mai, urmată de evaluarea competențelor lingvistice în zilele de 23 și 24 mai. 
Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat continuă în data de 26 mai cu proba scrisă la Limba și literatura română, iar pe 27 mai se va susține proba obligatorie a profilului și specializării. Pe 28 mai va fi organizată proba scrisă la alegere a profilului. Rezultatele se vor afișa pe 29 mai, până la ora 18.00, iar depunerea contestațiilor se va face în aceeași zi, între orele 18.00-20.00, urmând ca rezultatele finale să fie publicate în data de 30 mai.
La sesiunea specială a Bacalaureatului se pot înscrie absolvenții de liceu participanți la loturile naționale lărgite, care se pregătesc pentru olimpiadele și concursurile internaționale. Lista nominală a absolvenților de liceu care fac parte din loturile naționale de pregătire pentru competițiile internaționale pe discipline școlare a fost deja avizată de directorul general al Direcției Generale Educație și Învățare pe Tot Parcursul Vieții. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?