Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

GALERIE FOTO:Liceeni în vizită la pompieri


Peste 100 de elevi de liceu, însoțiți de cinci cadre didactice, au vizitat ieri sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea. Vizita a fost posibilă ca urmare a faptului că ieri, la toate subunitățile de pompieri, a fost organizată Ziua Porților Deschise. Porțile subunităților de pompieri din județ au fost deschise, ieri,  pentru toți cei care au vrut să se familiarizeze cu specificul profesiei de pompier, putând vedea și tehnica de intervenție, cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare. 
 Tot ieri, pompierii, împreună cu reprezentanții serviciilor voluntare pentru Situații de Urgență ale localităților Odobești, Mărășești, Gugești, Câmpuri, Dumitrești, Jariștea, Măicănești, Nereju, Păunești, Sihlea și Tulnici, au organizat puncte de informare mobilă, în cadrul cărora au fost expuse materiale de informare preventivă. 
 Activitățile au fost organizate ca urmare a faptului că Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) s-a raliat inițiativei derulate la nivel european și în fiecare zi de marți 13 din lună, organizează „Ziua Informării Preventive”. Desfășurate sub sloganul „Preveniți ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activitățile informativ-educative au fost organizate cu sprijinul E.ON România și au urmărit conștientizarea cetățenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de situații de urgență.
 Pompierii spun că, anual, în România sunt înregistrate peste 5.500 de incendii la locuințe. Pe lângă pagubele imense, acestea produc și aproape 700 de victime. Cele mai frecvente cauze de incendiu la locuințe sunt coșul de fum defect sau necurățat – 31%, instalații electrice defecte sau improvizate – 21%, fumatul și focul deschis -14% și mijloacele de încălzire – 13%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?