Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Peste o mie de focșăneni au închiriat un loc de parcare anul trecut


În municipiul Focșani există 7.489 de locuri de parcare aflate în evidența Biroului administrare parcări din cadrul Direcției de Dezvoltare Servicii Publice de la Primăria Focșani. Dintre acestea, cele mai multe sunt parcările de reședință – 5.684, parcările fără plată – 1.296, parcările cu plată – 439 și parcări de interes public – 70.
 Anul trecut, au fost marcate și delimitate locuri de parcare în 10 zone din oraș, pe străzile: Scarlat Târnăvitu, Emil Racoviță, Aleea Florilor, 1 Decembrie 1918, Constituției, Bârsei, Aleea Școlii și zona bulevardelor Unirii, Brăilei și strada Plevnei.
 Potrivit datelor Direcției de Dezvoltare, în anul 2013 s-au eliberat un număr de 1.029 de contracte de închiriere pentru locurile de parcare și au fost încasări în cuantum de 161.210 lei, din taxele de la piață (142.760 lei), taxe abonamente parcări (14.550 lei) și încasări parcometre (3.900 lei). Procedurile de identificare, refacere, trasare și atribuire a locurilor de parcare vor continua și în anul 2014, se arată în raportul de activitate al primarului Decebal Bacinschi pentru anul trecut. 
 Taxa lunară pentru închirierea unui loc în parcările de reședință din Focșani este de 20 de lei. Consiliul Local al muncipiului Focșani urmează să adopte un proiect de hotărâre pentru completarea și modificarea Regulamentului privind amenajarea, întreținerea și exploatarea locurilor de parcare situate pe raza municipiului Focșani. Proiectul a fost supus consultării publice până pe data de 12 martie a.c. Una dintre modificările importante aduse de acest nou regulament este este aceea că mașinile de mare tonaj (autoutilitarele de transport marfă sau persoane, dubele sau rulotele a căror masă maxim autorizată depășește 2,5 tone) nu pot ocupa un loc de parcare închiriat în parcările de reședință. Parcările de reședință se contractează în intervalul orar 16.30 – 8.00 în zilele lucrătoare, iar în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale, nelimitat.

Articolul precedent
Articolul următor

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?