Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

GALERIE FOTO:Elevi, bibliotecari și scriitori, reuniți la „Mozaicul cultural”


Evenimentul cultural ce a avut loc ieri, la sediul central al Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, intitulat „Mozaic cultural”, a reunit elevi de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” și Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Focșani, bibiliotecari și scriitori care au venit să asiste la interesantele prezentări de carte făcute de autorii Camelia Crișan, Eugen Lenghel și Bogdan Hrib. Manifestarea a fost organizată de instituția vrânceană de cultură, împreună cu Tritonic Grup Editorial, editură care a avut și un stand de carte, de unde cei interesați au putut achiziționa cărți la preț de editură. „Vă mulțumesc că sunteți aici într-o zi atât de frumoasă, le mulțumesc colegilor bibliotecari, elevilor, domnului Gheorghe Andrei Neagu, directorul Cenaclului literar și Asociației culturale «Duiliu Zamfirescu» ce reprezintă aici scriitorii vrânceni, și suntem încântați și onorați de prezența în mijlocul nostru al autorilor cărților ce vor fi prezentate astăzi și ai editurii Triton”, a spus Teodora Fîntînaru, directorul Bibliotecii Județene. 
 Evenimentul fost deschis cu lansarea și prezentarea volumului „Corporațiile și societatea. Responsabilitatea socială corporativă, între act voluntar și obligație” al autoarei Camelia Crișan, lector universitar doctor la SNSPA (Școala Națională de Studii Politice și Administrative  București). Volumul „Corporațiile și societatea” a apărut la Editura Tritonic, în colecția Comunicare Media. Conform autoarei, cartea oferă o privire la nivel academic asupra responsabilității sociale corporative, autoarea definind fenomenul, punându-l în relație cu alte dimensiuni științifice, precum teoriile etice, și descriind astfel un nou model al relațiilor dintre corporații și societate. 
 Eugen Lenghel și-a lansat volumul „9 istorii reutilizate”, care constituie o colecție ce acoperă mai bine de un sfert de secol de activitate literară. „Ritm, idee, suspans, finaluri neașteptate, accident științific, acțiune, teme de meditație, personaje solid construite, universuri cunoscute… Cam asta ne propune Eugen Lenghel într-o carte care trebuie citită mai ales de aceia care au rămas perpetuu îndrăgostiți de epoca de aur a science-fiction-ului și care știu din teorie sau simt din instinct că stilul clasic nu se demodează niciodată”, spune, despre acest volum, Dan Doboș, jurnalist și scriitor.
 Bogdan Hrib, fondatorul Editurii Tritonic și-a lansat, ieri, volumul „3+1”. Acesta conține patru povestiri, scrise alert în stilul caracteristic al autorului. De asmenea, a fost lansată și cartea „Ultima fotografie”, scrisă tot de Bogdan Hrib, despre care scriitorul Horia Gârbea, membru USR, spune: „Bogdan Hrib este romancier în sensul cel mai pur al cuvântului, se mișcă natural în proza de întindere, cu acțiune, personaje, intrigă. El trece acum de la subgenurile mai dinamice, crime, thriller, mystery, pe care le-a frecventat cu succes, la un roman de dragoste cu o nuanță ușor exotică, dar și mai profund în măsura complexității sporite a personajelor”
 La standul de carte al Editurii Tritonic au fost expuse, dar și prezentate, volumele nou apărute în ultima jumătate de an, în colecțiile Academice – Comunicare media, Sociologie, Istorie, Instituții și politici publice, autorii lor fiind cadre didactice de la Universitatea București, SNSPA, UBB Cluj, Univ. Al. I. Cuza din Iași, UP Timișoara și altele. În partea ficțională au fost prezentate noile apariții în colecțiile: LIT – de literatură, Mystery & Thriller, Fantasy și Cașmir. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?