Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Editura Rafet îi va publica lui Hristache Lungu „Cartea inimii”!


Constantin Marafet, directorul Editurii „Rafet” din Rîmnicu-Sărat, dorește să-i facă poetului-ziarist Hristache Lungu, cel care a fost prieten cu Nicolae Labiș, cel mai de preț dar. El s-a oferit să-i publice „Cartea inimii” în regim absolut gratuit și să-i organizeze, la Focșani, alături de „Monitorul de Vrancea”, lansarea pe care o merită! „Am citit reportajul pe care l-ați scris despre domnul Hristache Lungu, m-a impresionat foarte mult și doresc să îl ajut să-și împlinească visul de a avea toate poeziile, materialele, documentele sale și tot ce va dori dânsul, publicate într-o carte pe care s-o lansăm la Focșani. Îi vom publica această carte în mod absolut gratuit”, a spus Constantin Marafet.
 Astfel, la 81 de ani, focșăneanul Hristache Lungu, a cărui poveste ați putut-o citi în ediția de ieri a cotidianului nostru, va avea ocazia să-și vadă stihurile publicate, așa cum îi stă bine oricărui scriitor talentat, care are cu adevărat ceva de transmis lumii și care, prin frumusețea sufletului și istețimea spiritului adunate măiastru în versuri, ne poate face nouă, tuturor, viața mai senină! 
 Melodicitatea caldă, ritmicitatea blând-curgătoare a versurilor lui, subiectele sale care ajung la sufletul oricui le citește, originalitatea lor, fac poeziile lui Hristache Lungu cu adevărat demne de a fi cuprinse într-o carte pe care, însă, creatorul lor încă nu s-a decis să o scrie… Le-a adunat, totuși, preferând să le dăruiască doar celor apropiați, cu acea modestie – chiar sfială – a omului care a trăit alături de titani ai literaturii și care a fost martorul devenirii lor. Le-a adunat într-o cărticică… trasă la xerox: „Cartea inimii”. Carte care, iată, un generos și sensibil director de editură, Constantin Marafet, aflând despre ea din reportajul publicat ieri în cotidianul nostru, a hotărât că vrea și poate să o publice! 
La auzul veștii, bucuria poetului-ziarist Hristache Lungu a fost nemărginită! Puteți reciti povestea acestui om cu totul special, accesând: http://www.monitorulvn.ro/articole/video-si-galerie-foto-povestea-poetului-ziarist-vrancean-care-a-fost-prieten-cu-nicolae-labi_2_161623.html

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?