Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Burse de până la 700 lei pentru șomerii care vor să se califice


Șomerii care vor face parte din grupul țintă al proiectelor derulate, până anul viitor, de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vrancea și vor participa la cursurile de formare profesională organizate în cadrul acestora, vor primi burse de studii. Cuantumul acestor burse diferă, în funcție de nivelul de calificare și de proiect, ajungând până la 700 lei. De asemenea, șomerilor le va fi decontat transportul până la locul unde se vor organiza aceste cursuri. Pentru formarea profesională a cât mai mulți șomeri, agenția vrânceană derulează două proiecte, cel de-al treilea fiind destinat dezvoltării competențelor angajaților din Serviciul Public de Ocupare (SPO).
 Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea derulează, la ora actuală, două proiecte ce vizează dezvoltarea competențelor profesionale ale șomerilor, prin organizarea de cursuri de formare profesională, astfel încât aceștia să-și poată găsi un loc de muncă. Astfel, potrivit celor spuse de Daniela Brihoianu, purtătorul de cuvânt al instituției, în cadrul proiectului „Măsuri integrate pentru creșterea gradului de ocupare a șomerilor din regiunile SE, BI, NV”, AJOFM Vrancea selecționează persoane cu domiciliul în județul nostru, în vederea înscrierii acestora la cursurile care se vor desfășura pe plan local. Este vorba de cursuri de inițiere pentru comunicare în limba engleză, în limba franceză și competențe antreprenoriale. De asemenea, șomerii pot opta pentru înscrierea la cursuri de calificare nivel I, în ocupațiile: lucrător în comerț, cameristă, lucrător în alimentație. Va fi organizat și un curs de specializare în ocupația specialist în sănătate și securitate în muncă. 
 Șomerii care vor participa la aceste cursuri vor primi și burse de studiu. Acestea sunt în valoare de 700 lei pentru absolvenții cursurilor de calificare nivel I și 400 lei pentru absolvenții cursului de specializare. De asemenea, participanților le va fi decontat transportul, pe toată perioada de desfășurare a cursurilor. „Obiectivul general al proiectului este creșterea gradului de ocupare a 1200 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, a șomerilor și persoanelor inactive din regiunile Sud-Est, București-Ilfov, Nord-Vest, prin participarea acestora la programe integrate de formare profesională. Sunt acceptate persoane neocupate, cu domiciliul în mediul urban și rural din regiunile amintite”, a precizat Daniela Brihoianu.
 Acest proiect este cofinanțat din Fondul Social European prin programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investește în oameni!” și se derulează în perioada 1 aprilie 2014 – 30 septembrie 2015, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare EQ și Asociația Euro – 26 România. Proiectul are o valoare totală de 7.543.462,17 lei.
         Burse și transport decontat pentru șomeri tineri 
 Un alt proiect în care AJOFM Vrancea este partener se derulează până la data de 30 septembrie 2015 și este intitulat „Acces la Formare pentru dezvoltare”. Acesta are ca obiectiv general creșterea nivelului de competitivitate pentru 469 de șomeri, șomeri tineri, șomeri de lungă durată, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă din regiunea Sud-Est, prin implementarea unui complex flexibil și articulat de măsuri active, în vederea promovării și facilitării integrării acestora pe piața muncii. În funcție de cursurile pe care le vor absolvi, cei 469 de șomeri participanți vor primi burse de studiu. Astfel, valoarea acestor burse va fi de 300 de lei pentru absolvenții cursurilor de calificare nivel I, 500 lei pentru absolvenții cursurilor de calificare nivel 2 și, totodată, tuturor cursanților le va fi decontat transportul, pe toată durata desfășurării cursurilor.  
Ocupațiile în care se vor organiza acestea sunt, pentru nivelul 1 de calificare, următoarele: sudor oxi-gaz, cofetar, măcelar și cameristă. Pentru nivelul 2, se organizează cursuri pentru meseria de bucătar. În ce privește cursurile de specializare, șomerii pot alege să se înscrie pentru ocupațiile: inspector resurse umane, expert achiziții publice, ECDL și competențe antreprenoriale. „Sunt acceptate persoane neocupate, cu domiciliul în mediul urban și rural din județele Vrancea și Galați. AJOFM Vrancea selecționează persoane cu domiciliul în Vrancea, în vederea înscrierii la cursurile care se vor desfășura în județ”, a detaliat Daniela Brihoianu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Vrancea.
 Proiectul, cu valoare totală de 2.169.137 lei, este cofinanțat din Fondul Social European prin POSDRU 2007 – 2013 „Investește în oameni!”, are ca beneficiar SC Eurodezvoltare SRL București și se derulează în parteneriat cu AJOFM Galați, AJOFM Vrancea, SC Eurodocet SRL și Omnia Academy , Favara, Italia.
 
        Încă un proiect destinat angajaților SPO
 Cel de-al treilea proiect derulat de AJOFM Vrancea, în calitate de partener, a fost lansat ieri, printr-o conferință de deschidere. Este vorba de proiectul „CompEtenet – Dezvoltarea competențelor angajaților SPO pentru Creșterea Calității și Eficiența serviciilor furnizate” și se adresează angajaților din Serviciile Publice de Ocupare. „Proiectul se înscrie pe Axa prioritară 4 «Modernizarea serviciului public de ocupare, Domeniul major de intervenție» 4.2 «Profesioniști în piața muncii» și are valoarea totală de 7.952.100,74 lei din care: valoarea acordată din Fondul Social European este de 5.964.075,55 lei”, a precizat Daniela Brihoianu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Vrancea.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?