Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Medicii recomandă detoxifierea după Paște


Pentru a avea un organism sănătos, detoxifierea reprezintă un prim pas. Primăvara este anotimpul recomandat pentru această metodă, iar specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vrancea spun că se poate face o cură de detoxifiere după Paște. Asta, în condițiile în care mesele au abundat în preparate din carne, ouă și alcool. „Detoxifierea după Paște este nu doar necesară, dar și obligatorie. După excesele începute pe la 12.00 noaptea, după porțiile uriașe de miel, cozonac și ouă mâncate, o dietă de detoxifiere este mai mult decât necesară. Primul pas este renunțarea, pentru câteva zile, la carne și mâncăruri de tip fast food sau prăjeli, dar și la zahăr și cafea. De asemenea, trebuie să se bea ceai de mentă și sunătoare, acesta calmând afecțiunile pielii, problemele rinichilor, ficatului și afecțiunile digestive, asociate excesului de alimente”, spun specialiștii DSP.
 Aceștia recomandă o cură de detoxifiere cuprinsă între 3 și 7 zile, perioadă în care trebuie să se consume legume verzi, cum ar fi: varza, broccoli, salata, dar și morcovi, ridichi, banane, portocale, grapefruit și avocado sau mere. Recomandate sunt și cerealele integrale, care trebuie consumate la micul dejun, combinate cu iaurturi. „Foarte importantă este hidratarea. Cafeaua de dimineață poate fi înlocuită, pentru câteva zile, cu ceai sau apă cu lămâie, mai ales că aceasta are efect revigorant și detoxifiant. Toate aceste metode trebuie combinate cu efort fizic, măcar 30 de minute de mers pe jos, zilnic”, mai spun specialiștii. Detoxifierea aduce importante beneficii organismului, mai spun specialiștii, deoarece, în acest mod, corpul elimină, în mod rapid, diferite substanțe toxice. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?