Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Maria Dinulescu: Premiul primit la LA Indie Film Festival este un pas mic în direcţia potrivită


Maria Dinulescu, care a fost desemnată cea mai bună actriță la LA Indie Film Festival 2014, pentru rolul din scurtmetrajul „Stepping Out”, regizat de Nataliya Padilla, a declarat că premiul primit la acest eveniment reprezintă „un pas mic în direcția potrivită”. Actrița Maria Dinulescu a povestit, într-un interviu, cum a ajuns să interpreteze rolul din scurtmetrajul „Stepping Out”. „Eram într-un restaurant în West Hollywood și așteptam să fiu așezată la o masă. Lângă mine era un domn, care m-a auzit vorbind și a părut să-mi recunoască accentul. Am intrat în vorbă. Mi-a spus că soția lui este regizor și caută o actriță ca mine. Am mers la casting și, în final, am fost cea de care aveau nevoie pentru acest proiect. Este un personaj foarte frumos. O femeie tânără, care are nevoie de o schimbare radicală ca să poată înțelege ce este valoros în viața ei în acel moment. Åžase ore a durat machiajul pentru a mă îmbătrâni cu 40 de ani. Rezultatul a fost șocant”, a povestit aceasta, citată de artsunited.ro.
Întrebată ce înseamnă să fii un actor premiat în Statele Unite ale Americii, actrița a afirmat: „Depinde ce premiu primești și în cadrul cărui festival. Apoi, depinde de cine ești deja pe piață, de cât de buni sunt agentul și managerul tău și de cât de multe contacte ai deja. Nu sunt în poziția ideală. Scenariul ideal ar suna cam așa: premiul să fie de interpretare la Cannes, iar eu – o actriță europeană deja ușor recognoscibilă de marele public american. Festivalul la care am luat premiul este un festival de film independent din Los Angeles. Nu am apărut în seriale de televiziune, deci nimeni nu știe cine sunt. Da, am contacte foarte bune aici, deci pentru acești oameni un premiu de acest gen este o reconfirmare a faptului că au avut instinct bun în a ne împrieteni și a începe o colaborare. Premiul mă ajută să îmi păstrez agenții și managerul interesați în a continua colaborarea, iar pentru mine este o asigurare că în momentul în care am să lucrez într-un film mare, am să pot dezvălui și mai mult din valoarea mea ca actor. Acest premiu este un pas mic în direcția potrivită. Nu știu dacă este important tipul de personaj care mi se oferă. Mă interesează mai mult povestea. Pot să lucrez orice este considerat ca fiind potrivit pentru mine, dar îmi doresc să aleg povești care au profunzime, umanitate, valoare morală”.

De asemenea, Dinulescu a vorbit în interviul acordat site-ului artsunited.ro despre proiectul la care lucrează alături de Christopher Plummer. „Walter Murch, editorul lui Francis Ford Coppola, mi-a scris un e-mail în care îmi spunea să am încredere într-un regizor italian, care dorește să mă întâlnească. Am mers la New York, am avut o conversație, am ales să facem câteva schimbări în scenariu pentru a nu păta imagina României și pentru a putea colabora. Mai târziu l-am întâlnit pe Lou Pitt, managerul lui Christopher Plummer. A fost una dintre cele mai frumoase întâlniri pe care le-am avut la Hollywood. Domnul Pitt este un tip din garda veche, adică are clasă, experiență, o tonă de cultură cinematografică. Ne-am conectat imediat. Mi-a aranjat o întâlnire cu domnul Plummer și astfel am întâlnit un adevărat artist, un model. Este de un rafinament și de o eleganță rar întâlnite în Los Angeles”, a povestit aceasta.
Maria Dinulescu a jucat în lungmetrajul de debut al unui cunoscut cineast român, Adrian Sitaru, „Pescuit sportiv”, prezentat în SUA la Festivalul de la Palm Springs și inclus în programul Festivalului Internațional de Film de la Miami. De asemenea, a apărut în peliculele „The Ridicule”, „Plongeur”, „În derivă”, „Casanova, identitate feminină”, „Cinemaguerilla”, „Copilăria lui Icar/ L’enfance d’Icare”, „Concertul/ Le concert” și „California Dreamin’ (nesfârșit)”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?