Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

România îndeplineşte criteriile de aderare la Schengen


Vicepreședintele Senatului Cristian Dumitrescu s-a întâlnit, joi, cu Jean-Yves Leconte, senator pentru francezii din afara granițelor Franței, membru al Grupului de prietenie Franța-România din senatul francez. Oaspetele francez a fost interesat în mod prioritar de ultimele evoluții pe scena politică internă din țara noastră și de modul cum se reflectă atât în rândurile clasei politice, cât și în ale opiniei publice românești evenimentele recente din peninsula Crimeea.
În cadrul dialogului, vicepreședintele Senatului României a subliniat aspecte legate de creșterea economică actuală din țara noastră, o creștere sănătoasă, bazată pe o economie reală, caracterizată prin creșterea exporturilor și o producție industrială importantă, o situație economică ce poate fi caracterizată ca stabilă. Din punct de vedere politic, în prim planul vieții politice românești a anului 2014 se vor afla alegerile europarlamentare din luna mai și alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului.
Proximitatea României față de Peninsula Crimeea,Ucraina, Republica Moldova, Transnistria, vecinătăți geopolitice în care se traversează o perioadă de criză politică profundă, constituie un motiv de îngrijorare pentru țara noastră. În acest context, prezența bazelor militare NATO pe teritoriul României este un suport pentru coagularea și menținerea unui sentiment de securitate în rândurile populației. 
Un alt aspect abordat în cadrul discuțiilor a fost legat de păstrarea ca prioritate pentru țara noastră a adeziunii la spațiul Schengen. România îndeplinește toate criteriile necesare pentru aderarea la spațiul Schengen, fapt recunoscut atât de Consiliul UE, cât și de Parlamentul European. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?