Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Vlăduţ Silviu Munteanu, la etapa INTERNAŢIONALĂ a Olimpiadei de limba română


Elevii vrânceni au obținut rezultate bune la olimpiadele și concursurile naționale pe discipline la care au participat. Astfel, la faza națională a olimpiadei la limba română, liceu, Vlăduț Silviu Munteanu, elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Emil Botta” din Adjud, s-a calificat în etapa internațională în baza rezultatelor bune obținute în ultimii doi ani. Elevul este coordonat de profesoara Alina Zoltan, iar etapa internațională a olimpiadei se va desfășura la Constanța, în luna septembrie. Adela Mihaela Rovenschi, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „AL. I. Cuza” din Focșani, a obținut mențiune sub îndrumarea profesoarei Teodora Bentz.
La gimnaziu Sara Vasile, elevă în clasa a V-a la Åžcoala „Anghel Saligny”, a reușit să obțină mențiune sub îndrumarea profesoarei Aurelia Avram. Tot mențiune a obținut și Beatrice Budeanu, elevă în clasa a VI-a la Åžcoala nr.3 din Focșani, sub îndrumarea profesoarei Tatiana Bănică. Un premiu special la olimpiada națională de limbă română – gimnaziu a obținut și Cristina Elena Enoiu, elevă în clasa a VIII-a la Åžcoala „Duiliu Zamfirescu” din Focșani, sub îndrumarea profesoarei Anișoara Pițu.
La olimpiada „Lectura ca abilitate de viață”, ce s-a desfășurat în perioada 3 – 6 aprilie la Bistrița, Sorina Cristiana Gheorghiu, elevă în clasa a IX-a la Liceul Teoretic „Emil Botta” din Adjud, a obținut premiul special, sub îndrumarea profesoarei Daniela Gina Bichescu. La olimpiada națională de biologie de la Turnu Severin, Andreea Å¢îu, elevă în clasa a VII-a la Åžcoala Ruginești, a obținut mențiune, sub îndrumarea profesoarei Adriana Mînea. Premii speciale au mai obținut Florina Nicoleta Marin, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național „Unirea”, sub îndrumarea profesoarei Corina Ciucu, cuzistul Mihai Ciocârlan, sub îndrumarea profesoarei Mariana Huțanu, și unirista din clasa a XII-a Anca Raluca Lungu, sub îndrumarea profesoarei Corina Ciucu.
La etapa națională a olimpiadei de limbi romanice au obținut rezultate notabile Andrei Adelin Dogaru, elev în clasa a VII-a la „Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu, care a luat mențiunea Ministerului Educației Naționale (MEN) la disciplina franceză. La aceeași disciplină au obținut mențiunea ISJ Mureș Adelina Cristiana Bălan, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național „Unirea”, și Ilinca Duță, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani. La italiană, premiul I MEN a fost obținut de Andra Serena Å¢enea, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Unirea” din Focșani.
Unirista Gabriela Cosmina Gheorghe, din clasa a XII-a, a obținut premiul I MEN la olimpiada de italiană. Premiul III MEN la naționala de italiană a fost obținut de unirista din clasa a IX-a Sabrina Andra Săcăluș. Mențiuni din partea MEN au primit Raluca Bianca Manea, elevă în clasa a VIII-a la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” din Panciu, și Ioana Găină, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Unirea”.
La etapa națională a olimpiadei de limbi romanice, limba spaniolă, premiul II a mers la Adrian Gătin, elev în clasa a XII-a la Liceul cu Program Sportiv din Focșani. De asemenea, premiul III MEN a fost obținut de Alexandra Toma, elevă în clasa XI-a la Liceul Teoretic „Emil Botta” din Adjud.
La faza națională a olimpiadei de limbă germană de la Galați toate cele trei premii obținute de județul Vrancea au fost acordate elevilor uniriști. Astfel, premiul III la nivelul de cunoștințe B1 a fost acordat elevei în clasa a X-a Anca Suliman, pentru nivelul de cunoștinte A2 unirista din clasa a X-a Anca Gătej a obținut mențiune. Premiul special a ajuns la Alina Valentina Carnariu, elevă în clasa a XII-a pentru nivelul C1.

Rezultate bune la olimpiadele de științe, artă și religie
 
La faza națională a olimpiadei de geografie, ce s-a desfășurat în perioada 6 – 12 aprilie la Bacău, premiul I a fost obținut de Ioan Adrian Toma, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Unirea” din Focșani, sub îndrumarea profesorului Octavian Dragomir. Sub îndrumarea aceluiași profesor, unirista Delia Miruna Ciornohac a reușit să obțină mențiune. Premiul special la naționala de geografie a fost acordat elevului Cătălin Măric, din clasa a XII-a, de la Colegiul Național „Unirea” din Focșani, sub îndrumarea profesoarei Mariana Pecetescu.
La faza națională a olimpiadei de arte vizuale, premiul I la secțiunea design vestimentar a fost acordat Mădălinei Pană, elevă în clasa a XII-a, sub îndrumarea profesoarei Liliana Roncea. Loredana Palade, elevă în clasa a XI-a, a obținut premiul III la secțiunea pictură, sub îndrumarea profesoarei Diana Tăicuțu. Toți sunt elevi ai Liceului de Artă.
La faza națională a olimpiadei de religie, Georgiana Iulia Stancu, elevă în clasa a VIII-a la Åžcoala „Duiliu Zamfirescu” din Focșani, a obținut mențiune sub îndrumarea profesorului Viorel Marius Popa. Premiu special a obținut și Cătălina Năstase, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani, sub îndrumarea profesorului Silviu Iulian Roșca.
Rezultatele obținute la Olimpiada Națională de Åžtiințe Socio- Umane,  desfășurată la Timișoara, sunt următoarele: premiul II și premiul special al Institutului Român pentru Drepturile Omului a fost obținut de Alexandra Stancu și Alexandra Nechifor, ambele eleve la Åžcoala „Åžtefan cel Mare” din Focșani, la disciplina cultură civică. Premiul II la economie a revenit elevului Petruș Costel Partene, din clasa a XII-a, de la Colegiul Național „Unirea” din Focșani. Tot mențiune a obținut și unirista din clasa a XII-a Diana Bulgari, la disciplina psihologie.
La Olimpiada Națională de Istorie, desfășurată la Baia-Mare, unirista Monica Georgiana Lazăr, din clasa a X-a, a obținut premiul special, ea fiind pregătită de Adrian Atarcicov. În cadrul olimpiadei de Limba și literatura rromani, faza națională, desfășurată la Tulcea, Nataniel Turcitu, elev în clasa a VII-a la Åžcoala Gimnazială Slobozia Bradului, a obținut nota 7.80, sub îndrumarea profesoarei Tatiana Gugoașe.

 

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?