Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

GALERIE FOTO: irenaS şi “botezul târgului”


Vineri dimineață am primit „botezul târgului”. Am expus pentru prima oară la un astfel de eveniment, alături de alte câteva talentate creatoare de produse hand made din Focșani, la târgul organizat la parterul magazinului Milcov, în perioada 11-18 aprilie. M-au stăpânit curiozitatea, dorința de promovare, interesul de a vorbi despre produsele irenaS și într-un alt cadru și, de ce nu, acela de a mă obișnui cu clienții, față în față, cu nevoile și așteptările lor.
    A fost așa: cu o seară înainte, organizare și expunere, dar să nu vă închipuiți că s-a „bâlbâit” cineva. Unde la ora întâlnirii, spațiul destinat târgului părea complet fără sens, mare și gol, în doar câteva minute s-a umplut de expozanți și bagajele lor. Așteptându-mi „locul”, priveam cu admirație la ceilalți, la cât de bine știau ce au de făcut: mai întâi standurile, au fost fixate corect , apoi produsele… așezate fiecare cu rost, în așa fel încât cine dorește să afle amănunte despre unul dintre exponate, e imposibil să nu devină interesat și de celelalte. Totul face parte din arta de a vinde un lucru cu aceeași dăruire cu care îl realizezi. Åži am înțeles atunci câtă dreptate avea una dintre noile mele cunoștințe când mi-a mărturisit prietenoasă că târgurile la care a mai participat au avut și menirea de a o învăța să-și vândă creațiile.
    Apoi, prima zi, atât de ploioasă, a fost cea a așteptărilor cuminți și asta pentru că eram perfect conștientă că la o astfel de acțiune și vremea contează.  Totuși, cum este prima zi a târgului? Încerci să umpli așteptarea! La standul meu, unii au trecut pur și simplu pe lângă, „alunecând” cu privirea, ca și cum nu eram.  Alții s-au oprit, au întors eticheta cu prețul, m-au fixat apoi cu privirea și…au trecut mai departe. Au fost și unii care au vrut să știe „cum le fac”, dacă le cos la mașină, unde, din ce… Fiecare dintre aceștia a primit informația așteptată, însoțită și de zâmbetul meu „a mulțumire” c-au vrut să știe.
    Urmează weekendul și…poate se răzbună vremea și iese soarele! Dar mai mult decât orice, îi voi aștepta la târg pe iubitorii de frumos. Sutele de creații expuse ascund trudă, răbdare și cred că merită toată atenția, pentru că fiecare dintre ele poate face o bucurie, cuiva, acum de Paște!

                                                                                                          Irena Stoenescu

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?