Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

GALERIE FOTO: Voluntari belgieni, în vizită la Mănăstirea Dălhăuţi


Cei 12 liceeni din cadrul Institutului „Heilig Hart van Maria”, din Berlaar, Belgia, au părăsit ieri localitatea Cârligele, după o săptămână în care au trăit la țară, i-au ajutat pe localnici și au socializat cu elevii. Lisse, Elise, Jasmine, Luca, Marie, Michiel, Myrthel, Ruben, Shalien, Silke, Yara și Yelte, împreună cu profesoarele lor Tessa Vuyts și Ariane Poortmans, au susținut activități de educație non-formală la Åžcoala Gimnazială din Cîrligele, unde directoarea Gina Iancu și întreaga echipă de cadre didactice le-au oferit oaspeților suport profesional.
Proiectul a avut două obiective: de a le oferi copiilor din Cîrligele o săptamână cu adevărat altfel și de a-i aduce pe elevii belgieni în contact cu mediul educațional românesc, cu metodele noastre de predare. Copiii din ambele grupuri au găsit cele mai inventive căi de comunicare, depășind barierele lingvistice. S-au jucat, au lansat rachete pe terenul de sport, au făcut experimente de fizică și chimie, folosindu-se de metode neobișnuite.
Cele patru zile au trecut foarte repede, iar între participanți s-au legat prietenii. „Acestă întâlnire a elevilor nu ar fi avut loc fără bunăvoința și entuziasmul primarului comunei Cîrligele, domnul Ștefan Moscu, care le-a oferit copiilor belgieni un spațiu de cazare cât mai confortabil și primitor. Mamele elevilor, cadrele didactice, reprezentanții autorităților locale au pregătit mâncăruri tradiționale moldovenești, iar elevii au făcut o demonstrație de dansuri populare. Cadrele didactice de la Åžcoala Gimnazială Cîrligele mulțumesc pe această cale și sindicatului SIP-FEN Vrancea, care a sprijinit unitatea școlară printr-o sponsorizare”, a spus directoarea Gina Iancu.
De asemenea, măicuțele de la Schitul Dălhăuți le-au prezentat elebilor belgieni lăcașul de cult și le-au pregătit o masă de post, cu bucate care le păreau exotice oaspeților. Primaul Ștefan Moscu a lansat o invitație către comunitatea din Berlaar, pentru o cooperare de durată, cât mai diversificată.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?