Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Dr. Despina Căpăţînă, medic primar dermato-venerolog, vă recomandă „cea mai bună şi eficientă metodă de curăţare şi întreţinere a tenului”


Lupta cu vârsta, cu anii, o începem din tinerețe cu un stil de viață ordonat, cu activități sportive, alimentație naturală, gătită în casă (evitând sucuri, dulciuri concentrate, conserve, fast food, tutun, droguri.
Pielea tânără sau matură, la ambele sexe trebuie curățată zilnic, dimineața și seara, cu soluții adecvate tipului de ten: loțiuni minerale, spume, lapte demachiant (fără apă pentru tenurile sensibile) sau geluri, săpunuri cu spumare, clătire abundentă pentru tenurile grase, groase, încărcate. După curățare, în funcție de senzații, pielea trebuie hidratată cu seruri, creme lejere (pentru piele tânără, fără probleme) cu creme dense, cu antioxidanți, substanțe antirid (vitamina C,r  etinol, coenzima Q10) colagen pentru tenurile mature. Tenurile cu probleme au nevoie de consult de specialitate dermatologică pentru îngrijire medicală și cosmetică adecvată, recomandă doamna dr. Despina Căpățînă.
Pe lângă îngrijirea de la domiciliu, dermatologii și cosmeticienele sunt pregătiți cu o gamă largă de proceduri, tehnici de ștergere a cicatricilor, a ridurilor, a petelor vasculare sau pigmentare. O metodă bună, eficientă de curățare este dermoabraziunea, care constă în raderea efectivă a straturilor superficiale ale pielii cu cristale de diamant (în unele aparate cristalele „curg” pe față și sunt aspirate sau spălate cu jet de apă. În altele, pentru protecția pacienților și evitarea riscului de aspirare a granulelor de pe fața pacienților, se folosesc „capete” cu granulație mai mare sau mai fină, care prin frecare pe față, cu presiune, rad până la nivelul dorit imperfecțiunile, respectiv cicatrici, pete, riduri). Unele aparate cu combinații de dermoabraziune și vacuum, un fel de pompă ce trage epidermul și dermul cu presiune, făcând un masaj direct sub piele, favorizând circulația, drenajul limfatic și oxigenarea pielii.
Procedura poate fi ușor sensibilă, pielea se poate înroși, eritemul nu durează mult, se poate calma cu măști, fiole, creme hidratante, antiinflamatorii.
Dermoabraziunea poate fi folosită singură ca metodă mai profundă de curățare și ca terapie antiîmbătrânire. Se va continua cu ședințe repetate la 7-14 zile. Zonele pe care se poate face dermoabraziunea sunt față (frunte, subocular, obraji) mâinile, decolteu, torace, posterior. Ca terapie antiaging, se poate aplica pe zonele hiperpigmentate, cicatrici de acnee, comedoame albe, negre, piele groasă cu pori închiși, pori încarnați după epilare, piele îmbătrânită cu leziuni uscate, deshidratate, keratozice.
Dermoabraziunea minimalizează ridurile fine, laba gâștii, celulita,  vergeturile, petele solare, cearcănele, uniformizează aspectul tenului, dă lumină pielii, mai exact înlătură pielea nedorită și stimulează producția de colagen și elastină, celulele sănătoase, îmbunătățește penetrarea specifică cremelor.

DR. DESPINA CÄ‚PÄ‚TÎNÄ‚ 
MEDIC PRIMAR DERMATO-VENEROLOG
CABINET PRIVAT: str.Brăilei NR .4, BL. 12, AP. 21
CABINET POLICLINICA 2: str.Bucegi nr. 2 B
f cabinet.dermatovenerologie
tel: 0721.228.789

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?