Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Camera Deputaţilor a respins propunerea CSM de desfiinţare a unor judecătorii


Ministerul Justiției va renunța la intenția de desființare a Judecătoriei Adjud și, implicit, la desființarea celorlalte judecătorii propuse spre desființare de către Consiliul Superior al Magistraturii la începutul lunii iunie 2012. Camera Deputaților a aprobat, marți, în plen, avizul dat de Comisia Juridică care a respins proiectul de lege privind desființarea judecătoriilor. Practic, plenul Camerei Deputaților a menținut avizul negativ dat de Comisia Juridică la propunerea CSM de desființare a unor judecătorii. „Comisia Juridică din Camera Deputaților a respins, luni, propunerea făcută de plenul Consiliului Superior al Magistraturii de a desființa 30 de judecătorii și parchete de pe lângă judecătorii. În fiecare caz în parte au fost prezentate mai multe motive pentru care aceste instanțe nu ar trebui desființate”, a precizat deputatul PSD de Vrancea, Victor Roman. 
    Acesta a reamintit că președintele Consiliului Superior al Magistraturii a participat la una din ședințele Comisiei Juridice a Camerei Deputaților în care a susținut că o parte din judecătoriile și parchetele propuse spre desființare vor fi menținute în funcțiune, printre acestea aflându-se și Judecătoria Adjud. „În urma discuțiilor avute, președintele CSM a fost de acord că este foarte important pentru comunitatea din zona de nord a județului Vrancea ca Judecătoria Adjud să rămână funcțională”, a precizat deputatul Victor Roman.
    Acesta a afirmat că desființarea Judecătoriei și a Parchetului de pe lângă Judecătoria Adjud ar fi creat mari probleme oamenilor din zona de nord a județului. „Desființarea Judecătoriei Adjud ar fi adus numai dezavantaje locuitorilor din zona de nord a județului, care, pentru a putea beneficia de actul de justiție ar fi obligați să deplaseze la Panciu, ceea ce ar însemna costuri suplimentare pentru deplasare. De asemenea, polițiștii din localitățile din zona Adjudului care au de instrumentat dosare ar fi fost obligați să se deplaseze până la Panciu pentru a discuta cu procurorul în condițiile în care se știe că nu prea au bani pentru combustibil”, a precizat Victor Roman. Deputatul vrâncean a spus că dacă ar fi fost desființată Judecătoria Adjud, 40 la sută din județ ar fi rămas fără acoperire în ceea ce privește realizarea actului de justiție. „Judecătoria Adjud funcționează într-un spațiu foarte bun și propice pentru desfășurarea actului de justiție. Locuitorii din zona de nord a județului au nevoie de Judecătoria Adjud”, a mai spus deputatul PSD de Vrancea, Victor Roman.
    Anul trecut, deputatul Roman a făcut o interpelare ministrului Justiției, Robert Cazanciuc, căruia i-a solicitat să precizeze de ce se impune desființarea Judecătoriei Adjud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?