Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Cum va fi VREMEA de Florii şi de Paşti. Prognoza meteo pentru VARĂ


Directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie, Florinela Georgescu, a declarat luni că la sfârșitul săptămânii, de Florii, vor fi temperaturi spre 20 de grade în sudul și posibil și în vestul țării, iar de Paști vor fi asemănătoare, „cum spune și tradiția”.
    Florinela Georgescu a arătat că, potrivit prognozei pe două săptămâni pe care Administrația Națională de Meteorologie (ANM) o emite luni, vremea va fi foarte schimbătoare până la Florii. Astfel, după aceste zile mai reci, urmează o perioadă de încălzire până spre jumătatea săptămânii, apoi o nouă răcire, la sfârșitul săptămânii, chiar de Florii, putând fi înregistrate temperaturi spre 20 de grade în sudul și posibil și în vestul țării. În celelalte regiuni va fi, după cum este normal, mai răcoare și există posibilitatea producerii de precipitații, a precizat Georgescu.

MOLDOVA
Mai ales pe parcursul primei săptămâni, vor alterna intervalele cu încălzire și răcire a vremii. Astfel, pe 8 aprilie și în intervalul 12-14 aprilie, maximele termice vor atinge medii de 18…19 grade, iar minimele termice vor fi în jurul a 7 grade. În contrast, în zilele reci, care se estimează a fi pe 10 aprilie și în intervalul 15-17 aprilie, mediile maximelor diurne nu vor depăși 12 grade, iar minimele nopților vor fi în jurul a 3 grade. Între 17și 21 aprilie, vremea se va încălzi treptat, astfel încât media temperaturilor maxime va urca de la 14 la 17 grade, iar media minimelor termice nocturne se va situa între 3 și 5 grade. Ploile vor fi în general slabe și vor avea o probabilitate mai ridicată de apariție în intervalele 9-10 aprilie și 14-16 aprilie, când pot fi și sub formă de aversă.

    Directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie, Florinela Georgescu, a declarat luni că, în ceea ce privește perioada de vară, o primă estimare este destul de asemănătoare cu cea de anul trecut, fiind prognozate perioade de caniculă în toate lunile de vară, asociate cu cantități de precipitații sub cele normale, astfel că există posibilitatea instalării secetei pe mai multe perioade. Florinela Georgescu a mai spus că rămâne de văzut dacă vor fi perioade scurte cu temperaturi foarte ridicate, chiar și de 40 de grade, sau perioade mai lungi cu maxime de 37, 38 de grade, cum a fost vara trecută. Ea a precizat că pentru organism sunt mai greu de suportat perioadele mai lungi cu temperaturi de 37, 38 de grade decât câteva zile cu temperaturi de până la 40 de grade.
    Directorul executiv al ANM a adăugat că vor fi, de asemenea, furtuni de vară, cu fulgere, care sunt fenomenele meteo cele mai periculoase. În concluzie, Georgescu a spus că solicită populației să fie extrem de atentă la toate avertizările care vor fi emise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?