Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

VIDEO şi GALERIE FOTO: Ajutoare din Olanda pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani


Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani a primit,  sâmbătă, două tiruri cu ajutoare, donate de fundația olandeză „Leven voor leven”. Este vorba de mese de operație, lămpi sciatice pentru sala de operație, paturi cu telecomenzi, saltele, dulapuri, suporturi perfuzii, ba chiar și ceva medicamente.
Managerul Spitalului Județean de Urgență Focșani, Constantin Mîndrilă, a declarat că unitatea medicală pe care o conduce avea nevoie de lucrurile primite de la fundația olandeză. „Acesta este cel de-al doilea transport cu materiale sanitare și aparatură medicală, trimis de fundația olandeză, respectiv lămpi sciatice, paturi, saltele și alte lucruri folositoare nouă. Mulțumim organizației olandeze pentru ajutorul acordat, au adus astfel un plus Spitalului Județean. Sunt lucruri folositoare pentru noi, căci lucrurile din acest spital sunt foarte vechi, de la înființarea unității, în 1972. Cu această ocazie, vom face și câteva modificări și schimbări prin spital. Vom amenaja, de exemplu, o nouă sală de operație pentru chirurgie plastică și pediatrică. Aici va face operații doctorul Bîra. Spațiul în care funcționează acum sala de operații este impropriu”, a spus Mîndrilă. Acesta a precizat că nu i-a fost ușor să-i convingă pe olandezi să doneze Spitalului Județean Foșani toate ajutoarele, dar este mulțumit că a reușit.
La rândul său, reprezentantul fundației olandeze „Leven voor leven”, care s-a recomandat Will, a precizat că obiectele sanitare donate sunt încă bune și pot fi folosite de medicii focșăneni. „Am ales Focșaniul deoarece din acest spital lipseau echipamentele pentru operații. Am adus materiale pentru trei săli de operații, pentru două acum și încă una anul trecut. Sunt încă bune obiectele pe care le-am adus, deși pentru spitalele olandeze nu mai erau suficient de bune. Ar fi fost păcat să nu le folosească cineva. Am adus și specialiști să monteze mesele de operație. Este muncă voluntară ceea ce facem, eu sunt pensionar și am timp să fac asta și chiar îmi face plăcere”, ne-a spus Will.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?