Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Copilul preşedintelui AJF, ATACAT DE O HAITĂ DE CÂINI



    Maidanezii agresivi au făcut o victimă în Focșani. Alexandru Dumitru, de 12 ani, fiul președintelui Asociației Județene de Fotbal (AJF) Vrancea, Dan Dumitru, a fost atacat de o haită de câini, vineri, în timp ce se deplasa pe strada Comisia Centrală, în zona Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea. Băiatul se întorcea de la școală și mergea spre casă. 
Copilul a fost mușcat de fund și de picior de un maidanez, iar după ce a căzut la pământ, a fost înconjurat și atacat de mai mulți câini comunitari. Ulterior, câinii au fugit, iar băiatul și-a continuat drumul spre casă. A fost dus de urgență la spital de tatăl său. „În timp ce se afla în drum spre casă, fiind elev la Åžcoala «Ion Basgan» din Focșani, Alex a fost atacat de o haită de câini pe strada Comisia Centrală, fiind mușcat de mai multe ori. Am fost la spital și i-am făcut un vaccin, dar se pare că trebuie să merg cu fiul meu și să-i fac și un vaccin antirabic. Am sesizat de multe ori domnului primar al municipiului Focșani că există mulți câini în zona spitalului, dar se pare că demersurile mele au fost inutile”, a spus Dan Dumitru, tatăl copilului mușcat de câini.
    Reprezentanții Primăriei Focșani susțin că, în nenumărate rânduri, angajații Serviciului de Ecarisaj au încercat să ridice câinii de pe strada Comisia Centrală, unde funcționează mai multe instituții publice, printre care Serviciul de Ambulanță Județean și Spitalul Județean de Urgență, dar s-au lovit de refuzul unor cadre medicale iubitoare ale animalelor, care hrănesc și protejează acești câini.
Primarul Decebal Bacinschi ne-a declarat că Dan Dumitru, președintele  Asociației Județene de Fotbal Vrancea, nu i-a spus niciodată despre problema câinilor din zona Spitalului Județean, dar cunoaște situația. „De foarte multe ori am vorbit cu directorul de la Direcția de Dezvoltare să adune câinii din curtea Ambulanței și Spitalului. Am făcut mai multe acțiuni, dar de fiecare dată a ieșit cu scandal, o parte dintre cadrele de acolo i-au luat, i-au ascuns, am ajuns să strângem o parte din câini noaptea, nu vreți să știți ce circ iese de fiecare dată. Noi nu putem să intrăm pe domeniu privat decât cu acceptul conducerii, acolo la Ambulanță și Spital e domeniu privat. Îl înțeleg perfect pe Dan Dumitru, ca tată, ferească Dumnezeu să îți știi copilul mușcat ! Îmi asum responsabilitatea pentru cele întâmplate, dar am intervenit de mai multe ori și nu am putut lua câinii de acolo fără acceptul lor„, ne-a declarat primarul Decebal Bacinschi.
Acesta a adăugat că toți câinii agresivi și bolnavi care sunt ridicați de pe străzile din Focșani sunt eutanasiați. De asemenea, edilul a afirmat că va cere prefectului județului să primească o dovadă din partea comunelor limitrofe Focșaniului că edilii de acolo strâng, la rândul lor, câinii fără stăpân, care altfel migrează în municipiu.  
Contactat telefonic, managerului Spitalului Județean de Urgență Focșani, Constantin Mîndrilă, a declarat că a chemat personal hingherii de mai multe ori. „Săptămânal chem hingherii să adune câinii, dar vin alții. Erau foarte mulți la început și îmi era frică de ei, de aceea i-am chemat pe cei de la ecarisaj, dar câinii se plimbă, așa că vin alții. Îmi pare rău de copilul mușcat, pentru că și eu am copii. Am discutat și cu domnul Copaci de la Casă (Casa de Asigurări de Sănătate-n.r.) pentru că acolo este un țarc amenajat pentru câini. Chiar îmi pare rău că s-a întâmplat asta”, a declarat Mîndrilă.

       Dacă vreți să scăpați de câinii de pe strada voastră sunați la 0237.225.618 !

Anul trecut, în luna septembrie, autoritățile locale din Focșani au pornit pe urma maidanezilor, după tragedia petrecută în București, când Ionuț, un băiețel de 4 ani, a murit după ce a fost sfâșiat de câini, într-un parc. La inițiativa președintelui Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan, care și-a exprimat dorința de a nu mai vedea câini pe stradă, la fel ca mulți focșăneni, primarul Decebal Bacinschi a luat măsuri pentru a aduna câinii comunitari.
Astfel, echipele de hingheri au fost suplimentate pentru strângerea maidanezilor, decizia autorităților fiind ca patrupezii agresivi și cei bolnavi să fie eutanasiați. Ceilalți câini care ajung la padocul Primăriei de la Golești sunt deparazitați și vaccinați și pot fi adoptați, însă dacă sunt găsiți din nou pe stradă nu vor mai putea fi dați celor care îi revendică. Acțiunea de adunare a câinilor fără stăpân de pe stradă este permanentă, autoritățile locale dorind să diminueze numărul câinilor din municipiu. Zilnic, de pe străzi sunt adunați circa 20 de câini.
Dacă vreți să fie ridicați și câinii de pe strada dumneavoastră, puteți suna la numărul de telefon 0237.225.618 sau 0237.225.617, Serviciul de Gestionare a Câinilor fără Stăpân.

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?