Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Doi vrânceni vor fi predați autorităților din Spania și Italia


Doi vrânceni, unul căutat de autoritățile italiene pentru trafic de migranți și celălalt de autoritățile spaniole pentru agresiune conjugală, au ajuns în arest. Zilele acestea ei vor fi predați autorităților din Italia, respectiv Spania, pentru cercetări.
    Reamintim că la începutul lunii martie, cei doi bărbați, pe numele cărora autoritățile italiene, respectiv spaniole au emis mandate europene de arestare, au fost identificați de polițiști. Unul dintre ei este suspectat de trafic de migranți, iar celălalt de agresiune conjugală. Ambii au fost duși la momentul identificării la Galați, unde procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați au dispus reținerea lor pentru 24 de ore. În aceeași zi, cei doi au fost prezentați instanței de judecată, dar judecătorii Curții de Apel Galați nu au emis mandate de arestare preventivă pe numele lor. Împotriva lor a fost luată măsura controlului judiciar până la predarea către autoritățile din Italia, respectiv Spania.
    Ulterior, la data de 28 martie a.c., magistrații Curții de Apel Galați au dispus arestarea bărbatului din Mărășești, Costel L., suspectat că și-a bătut nevasta. „Admite cererea autorității judiciare spaniole și dispune punerea în executare a mandatului european de arestare emis la data de 04.03.2014 de Judecătoria de Violență asupra Femeii nr. 1 din Vigo, pe numele persoanei solicitate L. Costel. (…) dispune arestarea provizorie a persoanei solicitate L. Costel, pe o durată de 30 de zile, cu începere de la data punerii efective în executare, și predarea acesteia către autoritățile judiciare spaniole. (…) Cu recurs în termen de 5 zile de la pronunțare. Pronunțată în ședință publică azi, 28.03.2014”, se arată în decizia magistraților gălățeni. În aceeași zi, bărbatul a fost reținut de polițiștii vrânceni și dus în arest. „La data de 29 martie a.c., ora 10.30, polițiștii din Mărășești au pus în executare mandatul de arestare provizorie emis de Curtea de Apel Galați privind pe L. Costel, de 31 ani, din localitate, pentru săvârșirea de infracțiuni cu violență împotriva unei persoanei pe teritoriul Spaniei. Acesta a fost reținut, urmând a fi predat autorităților spaniole”, ne-au transmis polițiștii vrânceni.
    Același lucru s-a întâmplat și în cazul unui focșănean de 33 de ani, Sorin C., care este suspectat de trafic de migranți. La momentul identificării lui, respectiv pe data de 14 martie, el a fost prezentat magistraților Curții de Apel Galați, care au luat măsura controlului judiciar. Pe data de 29 martie, aceiași magistrați gălățeni au dispus arestarea lui pentru că urmează să fie predat autorităților din Italia. Astfel, polițiștii l-au luat de acasă și l-au dus în arest. „(…) Admite cererea autorității judiciare italiene și dispune punerea în executare a mandatului european de arestare emis la data de 04.02.2014 de Parchetul de pe lângă Tribunalul Chieti, pe numele persoanei solicitate C. Sorin. (…) dispune arestarea persoanei solicitate C. Sorin, pe o durată de 30 de zile, cu începere de la data punerii efective în executare, și predarea acesteia către autoritățile judiciare italiene. (…)  Definitivă. Pronunțată în ședință publică azi, 28.03.2014”, se arată în soluția magistraților gălățeni.
    Bărbatul este suspectat că în anul 2010 a dus mai multe persoane în Italia și le-a reținut pașapoartele, cerându-le în schimb sume de bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?