Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

ULTIMA ORĂ! Cutremur de 4,9 grade pe scara Richter


Un cutremur cu o magnitudine de 4,9 grade pe scara Richter s-a produs în această seară, la ora 21.18, în Vrancea. Seismul care s-a resimțit și la București, a avut loc la o adȃncime de 135 kilometri. Cutremurul cu magnitudinea de 4,9 grade este cel de-al cincilea seism produs în Vrancea sȃmbătă și cel mai puternic, dar și cel mai mare din acest an. Seismul a fost
anunțat anterior ca având 5 grade magnitudine.
Directorul onorific al INFP, Gheorghe Mărmureanu a explicat că seismul a fost unul absolut normal și că nu sunt motive de îngrijorare. „Aceste cutremure se întȃmplă pentru că este o descărcare de sistem normală. Cutremurul de 5 grade pe Vrancea este mic, chiar foarte mic. Dacă sunt cutremure mici nu înseamnă că urmează un cutremur mare. Eu exclud un cutremur foarte mare acum”, a spus Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al INFP.
Sâmbătă dimineață, la ora 3.55, un alt seism, cu magnitudine de 4,3 grade, s-a produs tot în zonă, fiind urmat de alte trei, de 2,9 (ora 9.59), și de 3 grade la orele 14.36 și respectiv 16.29.
Un cutremur cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter s-a produs și miercuri seară, în Vrancea, fiind precedat de unul de 4,7 grade, în 23 ianuarie, în aceeași zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?