Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Elevi din Mărăşeşti, ghizi prin mausoleu pentru colegii din Adjud


Mai mulți elevi din Adjud și Mărășești sunt implicați în proiectul cultural european „Eu nu-mi voi uita eroii!”. În acest sens, joi, cu ocazia împlinirii a 96 de ani de la unirea Basarabiei cu România, mai mulți elevi de la Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” din Mărășești au fost ghizi, prin Mausoleul Mărășești, pentru colegi de-ai lor de la Åžcoala Gimnazială „Principele Radu” și Colegiul Tehnic „Gheorghe Balș” din Adjud. Acțiunea a fost, de fapt, o prelungire a proiectului derulat între cele trei unități de învățământ, cu scopul de a-i sensibiliza pe elevi în vederea cunoașterii și prețuirii valorilor patrimoniului cultural.
La această activitate cultural-educativă au participat profesoara Any Mary Drăgan, inițiatoarea proiectului european „Să nu ne uităm eroii!”, alături de profesorul Cătălin Mocanu, președintele Asociației „Voluntariat pentru viață” din Mărășești, Daniel Drăgan, directorul Căminului pentru persoane vârstnice „O nouă șansă” din Mărășești, profesoara Mihaela Armencea, director al Åžcolii Gimnaziale „Principele Radu” din Adjud, profesorul Valentin Mitrofan, directorul Colegiului Tehnic „Gheorghe Balș” din Adjud, și cadre didactice de la cele două școli adjudene. Scopul proiectului a fost susținerea dialogului intercultural între tinerii din comunități și medii sociale diverse și promovarea educației nonformale. O contribuție deosebită la realizarea acțiunii a avut-o primarul municipiului Adjud, Constantin Armencea.
Proiectul european „Să nu ne uităm eroii!” a fost finanțat de Comisia Europeană, prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, derulat de Asociația „Voluntariat pentru viață” din Mărășești.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?