Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Dumitru Zisu, director de Euroregiune în cadrul Federaţiei Române de Judo


Profesorul focșănean de judo, Dumitru Zisu a fost reales în funcția de director de Euroregiune în cadrul Federației Române de Judo. Senseiul a fost votat în Adunarea Generală a Federației și se va ocupa de buna desfășurare a competițiilor care vor avea loc în cadrul Euroregiunii 2, din care fac parte județele Vrancea, Galați, Buzău, Galați, Tulcea și Constanța. Președintele Federației Române de Judo, Doru Ioan Sapta, a dezvăluit, că va începe un program de dezvoltare a opt euroregiuni din țară, din care se așteaptă descoperirea a cât mai multor talente.
Conform lui Sapta, acest program va fi implementat și cu ajutorul Federației Internaționale de Judo, conduse de Marius Vizer. „Se vrea implementarea unui program <<judo pentru toți>> . În cele opt euroregiuni vom avea echipamente noi și salarii pentru antrenori. În afara acestui program, vor exista și concursuri zonale și se vor desfășura cursuri de arbitri”, a declarat Sapta. „Cele opt regiuni sunt: zona Moldovei, de unde am avut judoka de valoare, mai ales în Vrancea. Apoi avem o altă zona unde avem și un centru olimpic, în sudul țării: Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Prahova. Avem un centru bun la Pitești. Mai avem o regiune în zona Olteniei, cu județele Olt, Dolj, Vâlcea, Gorj, Mehedinți. Mai sunt două zone în Transilvania. Mai avem o zona în nordul țării, care cuprinde și Bihorul, unde avem centru olmipic pentru seniori. Ultima zonă este în zona Harghita, Covasna, Sibiu”, a adăugat Sapta.
Nu în ultimul rând, președintele FR Judo a declarat că vrea să adopte modelul federației franceze și să aducă în România programul „judo la sate”, prin care să încerce descoperirea noilor talente din mediul rural.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?