Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Catedrala „Sf. Parascheva“, vizitată de tineri şi elevi


Persoanele aflate în grija Centrului „Sfânta Maria” din Golești au poposit, zilele trecute, la catedrala „Sf. Parascheva” din Focșani, unde s-au întâlnit cu preotul paroh Florentin Răută și cu un grup de elevi de la  Colegiului Național „Al.I. Cuza”, implicați în cadrul proiectului „A doua șansă pentru viață”. Întâlnirea a constituit un prilej de bucurie atât pentru liceeni cât și pentru beneficiarii centrului. Ei au fost întâmpinați cu un zâmbet cald și o vorbă bună, dar și cu cadouri surpriză. Tinerii din Centrul „Sfânta Maria” Golești au primit fructe, sucuri și alimente.
De fapt, întâlnirea a stat sub semnul mărturisirii, fiecare dintre participanți încercând să spună despre sine cine este, ce-și dorește și cum poate fi ajutat să-și mai îndeplinească încă un vis. S-a vorbit despre familie, despre formare ca persoană, dorințe ascunse sau pasiuni. S-au legat prietenii și s-au făcut promisiuni.
Proiectul „A doua șansă pentru viață” a debutat în urmă cu 9 ani și și-a propus să creeze  o punte de legătură între lumea noastră, cea de toate zilele,  și universul special al tinerilor din Golești, de multe ori izolați de societate. Elevii de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani au promis că vor fi lângă prietenii lor și de Paște, când vor merge la Golești încărcați cu daruri, pentru a organiza o masă îmbelșugată.
La activitatea de săptămâna aceasta, de la catedrala „Sf. Parascheva” din Focșani, au participat și profesoarele Teodora Bentz, Loredana Diac, Alina Maiereanu și Constanța Coatu, alături de câțiva elevi de la clasele a VIII-a, a IX-a D și E. Activitatea a fost susținută și de preotul paroh Florentin Răuță, dar beneficiază și de suportul constant al Direcției Județene pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea.
„Trebuie să le dăruim acestor tineri sentimentul firescului și astfel de proiecte sunt necesare pentru a normaliza relația cu ei. Tinerii de la centrul «Sfânta Maria» din Golești au nevoie de sprijin afectiv, ca toți cei asistați de către stat și, de ce nu, de mici daruri care să le îndulcească viața. Porțile Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea sunt deschise tuturor școlilor care vor să construiască parteneriate cu noi, învățându-i pe elevi că iubirea pentru aproape este o treaptă necesară de formare a tinerei generații”, a declarat Daniela Nicolaș, director al DGASPC Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?