Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Judecătoarea Mariana Săndina Croitoru, desemnată președintele BEJ Vrancea


     Primul pas pentru organizarea în Vrancea a alegerilor europarlamentare, care vor avea loc peste două luni, pe 25 mai, a fost făcut ieri. La Tribunalul Vrancea a avut loc tragerea la sorți pentru desemnarea celor trei judecători care vor face parte din Biroul Electoral Județean (BEJ) Vrancea, constituit pentru organizarea și desfășurarea scrutinului pentru alegerea membrilor României în Parlamentul european.  Desemnarea judecătorilor din componența BEJ a fost făcută în ședință publică, la care au participat reprezentanți ai Instituției Prefectului – subprefectul Cristi Misăilă, ai Consiliului Județean, în persoanele vicepreședinților Dragoș Bîrlădeanu și Ionel Cel-Mare, care au fost prezenți și în calitate de reprezentanți ai partidelor politice (PSD și PC). Din partea Partidului Mișcarea Populară a fost prezent Felix Alexe.
    Tragerea la sorți a fost efectuată de judecătorul Costică Diță, președintele Tribunalului Vrancea, dintr-un număr de șase judecători în exercițiu ai Tribunalului Vrancea care și-au exprimat în mod expres dorința de a face parte din BEJ. În urma extragerii, pe funcții, președinte al BEJ a fost desemnată judecătoarea Mariana Săndina Croitoru (vicepreședintele Tribunalului Vrancea). Locțiitor va fi judecătoarea Anca Mihaela Trofin (vicepreședinte cu delegație la Judecătoria Focșani), iar membru va fi Costică Diță. Acesta din urmă a glumit la final, spunând că în perioada alegerilor „închidem Tribunalul”, pentru că toți cei trei judecători fac parte din conducerea instanței vrâncene. „Cei trei judecători vor primi de astăzi (ieri, n. r.) actul de învestitură, vom face procesul verbal de desemnare, după care vor proceda la preluarea sediului stabilit de Prefectură și Consiliul Județean, potrivit legii, cu logistica ce se impune acolo, asigurată de STS”, a spus Costică Diță, președintele Tribunalului Vrancea. Ceilalți trei judecători care și-au exprimat interesul de a face parte din BEJ și au avut numele în urna de extrageri sunt: Vasile Culiță, Rodica Neagu și Mirela Silvica Bucur.

    Subprefectul Cristi Misăilă a precizat că sediul BEJ Vrancea a fost stabilit în incinta Consiliului Județean Vrancea, unde a funcționat și la precedentele alegeri. Biroul Electoral Județean este constituit din cei trei judecători, un reprezentant al Autorității Electorale Permanente și din cel mult 10 reprezentanți ai partidelor politice, alianțelor politice sau electorale, care participă la alegeri. Următoarea tragere la sorți va avea loc la Tribunal pentru desemnarea președinților birourilor electorale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?