Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO și GALERIE FOTO: Ambasadorul Danemarcei, în vizită la şcolile care au primit donaţii de la Premium Porc


    Ambasadorul Danemarcei la București, Michael Sternberg, a inaugurat, ieri, două laboratoare de informatică ale școlilor din Golești și Slobozia Ciorăști, care au primit donații din partea companiei Premium Porc. Excelența Sa a afirmat că Premium Porc este cel mai mare investitor danez din această regiune și că revine cu plăcere în Focșani unde, de fiecare dată, a fost bine primit de autoritățile locale. Au fost vizitate cele trei școli din Focșani, Golești și Slobozia Ciorăști care au beneficiat de sprijinul financiar al companiei Premium Porc. Ultimele două unități de învățământ au primit 16 computere în cadrul proiectului „Premium Porc Group alături de elevii din Golești și Slobozia Ciorăști”.

    Ambasadorul Danemarcei la București, Michael Sternberg și-a început, ieri dimineață, vizita în Vrancea, mergând la Åžcoala 8 „Nicolae Iorga” din Focșani, cea care a obținut o tablă multimedia interactivă de la Premium Porc Group după ce a câștigat, anul trecut, proiectul educativ „A smart board for students that break borders”. Delegația daneză s-a întâlnit cu primarul Focșaniului, Decebal Bacinschi, vicepreședintele Consiliului Județean, Ionel Cel Mare, inspectorul general al Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea, Vasilica Zaharia. Excelența Sa a vizitat locația actuală a Åžcolii 8 „Nicolae Iorga” precum și clasa unde a fost instalată tabla interactivă câștigată de elevi. Reprezentanții Premium Porc și conducerea Åžcolii au oferit informații despre proiectul derulat anul trecut și au prezentat echipamentul multimedia instalat luna trecută. Ambasadorul a cerut informații despre noile tehnologii și i-a rugat pe elevii școlii focșănene să îi arate cum funcționează tabla cu pricina. Fascinat că se poate scrie doar cu atingerea degetului pe materialul tablei, Excelența Sa și-a amintit de perioada în care, ca elev, folosea creta și burtele pentru a scrie pe tablă.
    În cadrul discuțiilor cu autoritățile locale, ambasadorul Michael Sternberg nu a uitat de vizita efectuată anul trecut, când s-a întâlnit cu președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan și de spectacolul organizat pe 24 ianuarie, la comemorarea Micii Uniri. „De fiecare dată vin cu mare plăcere la Focșani pentru că mă simt binevenit. Este a treia oară când sunt aici. Vreau să îi transmiteți cele mai călduroase urări domnului președinte al Consiliului Județean, pe care l-am cunoscut anul trecut și prima oară când l-am văzut, deși este un om foarte ocupat, și-a alocat două ore din program și am discutat. Mă simt binevenit aici și voi reveni cu mare plăcere de câte ori voi avea ocazia”, a afirmat ambasadorul Danemarcei la București, Michael Sternberg.

Școala din Golești l-a impresionat pe ambasadorul Danemarcei

    Primul laborator inaugurat ieri a fost la școala din Golești, în prezența elevilor și a profesorilor unității de învățământ. Reabilitată în urmă cu șase ani, școala din Golești l-a impresionat pe ambasador, care a felicitat conducerea școlii și autoritățile locale pentru eforturile făcute. Åži pentru că nu a venit doar să taie panglici, ambasadorul a luat la rând clasele școlii pentru a vedea condițiile în care învață elevii din Golești. Åžcoala de aici a primit 8 unități PC, monitoare și alte periferice. Conducerea școlii a arătat că prin această donație vor fi montate calculatoare în fiecare sală de cursuri iar în următoarele luni urmează să realizeze și conexiunea la internet a acestora.
    Conducerea Premium Porc le-a spus celor prezenți că pentru o firmă nu este suficient doar să creeze locuri de muncă. Implicarea grupului de firme în viața comunităților locale a început din 2013 iar domeniile vizate au fost educația, protecția mediului, sănătatea. A fost un mesaj clar că grupul de firme cu acționariat danez nu este preocupat doar de profitul financiar, dar și de viitorul comunităților locale. Un exemplu de implicare care ar trebui urmat și de alte companii din județ. „Suntem o companie mare, care dorește să crească, să se dezvolte aici. Asta înseamnă că o să creem multe locuri de muncă, o să lucrăm cu contractorii și mai mult decât atât o să contribuim cu bani la bugetele locale. Dar știm că aceasta nu este suficient. Vrem să facem mai mult, să ne implicăm mai mult în comunitățile locale. Să organizăm evenimente similare cu cele de astăzi. Vrem să demonstrăm faptul că «În Vrancea, pentru Vrancea» nu este doar un slogan, este o valoare în care credem cu tărie. Așadar, de fiecare dată când avem oportunitatea, o să încercăm să ne implicăm și să arătăm că ne pasă de astfel de lucruri. Unul din aspectele de care suntem foarte interesați este educația copiilor, dorim să ne concentrăm asupra viitorului, să ne gândim la dezvoltarea acestuia, să ne asigurăm că toți copiii au acces la aceleași resurse”, a afirmat directorul Premium Porc, Kim Ostergaard.
    Primarul comunei Golești, Alexandru Zar, a mulțumit reprezentanților Premium Porc pentru implicarea în viața comunității și le-a lansat invitația de a participa și de 1 Iunie, la Ziua Internațională a Copilului. „Vă mulțumim pentru că ne-ați făcut această bucurie, iar școala Golești beneficiază de această donație. Mulțumim grupului de firme Premium Porc pentru că existați pe raza comunei Golești deoarece, la nivel de unitate administrativă, sunteți printre cei mai buni plătitori de taxe și impozite, lucru pentru care vă mulțumim și sperăm ca, de exemplu, și în acest an, de Ziua Copilului, să ne fiți alături”, a afirmat primarul Alexandru Zar.

Spectacol cu dansuri tradiționale

    O donație tot de opt calculatoare și monitoare a primit și Școala „Ioan Vodă cel Viteaz” din Slobozia Ciorăști. Unitatea de învățământ a fost vizitată de delegația daneză, iar elevii au pregătit un program artistic deosebit pentru invitați. Alături de tradiționalele dansuri și cântece populare, elevii de la Slobozia Ciorăști au realizat o mică scenetă după povestea „Fetița cu chibrituri” dar și un dans tradițional danez. Primarul comunei, Elena Gîrneață, a subliniat că nu este prima donație făcută de Premium Porc pentru comunitata locală. „Dintr-o zi normală a devenit o zi a bucuriei deoarece prin bunăvoința domnului ambasador și a colaboratorilor de la Premium Porc, au dăruit școlii noastre opt calculatoare pentru laboratorul de IT. Ne bucurăm din suflet pentru că ne-ați fost alături. Au mai fost și în alte rânduri realizate multe lucruri de binefacere, cadouri date copiilor de Crăciun, materiale sportive, dulapuri, multe altele”, a afirmat primarul Elena Gîrneață.
    Vicepreședintele Consiliului Județean, Ionel Cel Mare a felicitat compania Premium Porc pentru sprijinul acordat comunităților locale și atenția acordată educației tinerei generații, viitorului județului Vrancea. „Sunt bucuros pentru că se ocupă de viitorul tinerei generații, de viitorul tinerilor din Vrancea. Vă mulțumesc în numele conducerii Consiliului Județean pentru ceea ce faceți pentru cetățenii din județ și pentru viitorul acestei comunități”, a afirmat vicepreședintele Consiliului Județean, Ionel Cel Mare.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?