Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Alimentele au un gust mai bun dacă sunt însoţite de sunete complementare


    Alimentele și băuturile au un gust mai bun când sunt însoțite de anumite sunete, ceea ce explică de ce peștele este mai gustos pe malul mării și vinul fiert are o aromă mai plăcută cu sunetul colindelor de Crăciun pe fundal, a descoperit o echipă de cercetători din Statele Unite și Germania. Conform dailymail.co.uk, menta are un gust mai intens însoțită de zgomotul periuței de dinți, în timpul periajului dentar, iar peștele are un gust mai bun pe fundalul valurilor care se sparg de țărm.
Cercetătorii de la universitățile din Arkansas (Statele Unite ale Americii) și Dresda (Germania) a rugat un grup de voluntari să miroasă diferite miresme, în timp ce ascultau o varietate de sunete. Voluntarii au considerat că mirosurile erau mai plăcute atunci când erau asociate cu anumite sunete, se arată în studiul publicat în revista Chemical Senses.
    De asemenea, vinul fiert cu scorțișoară și cuișoare avea un gust mult mai ispititor când era băut pe fundalul sonor al unor colinde de Crăciun. „Anumite mirosuri pot fi asociate cu sunete specifice bazate pe experiența anterioară. Sunetele adecvate cresc senzația plăcută a mirosurilor mai mult decât sunetele inadecvate”, se arată în studiul citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?