Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO și GALERIE FOTO: „CollaviniART”, asociaţia care descoperă şi promovează talentele


    Elevii pasionați de muzică și arte plastice își vor putea cultiva talentele sub îndrumarea celor mai buni profesori de specialitate din Focșani. Sâmbătă a fost inaugurată prima asociație de muzică din Vrancea. Este vorba de Asociația „CollaviniART”, unde se pot instrui copii de la cele mai mici vârste, copii talentați și dornici să descopere universul minunat al artelor și muzicii, care vor să facă performanță.
    Într-o clădire micuță, situată pe strada Rodnei nr, 42 din Focșani, își vor da întâlnire de acum înainte tot cei care vor să se afirme prin intermediul muzicii. În încăperi frumos amenajate și dotate cu toate cele necesare, copiii vor putea învăța să cânte la diverse instrumente, respectiv pian, chitară sau vioară.
    Copiii pot fi înscriși în funcție de nivelul lor de dezvoltare, începând cu vârsta de 4 ani și șase luni, dar sunt așteptați cu brațele deschise și adulții, care poate și-au dorit dintotdeauna să studieze un instrument muzical, iar acum au această posibilitate. Programul de pregătire este zilnic, de luni până duminică, inclusiv, de la ora 8.00 până la ora 21.00. Cursurile vor avea o latură practică, de învățare a instrumentelor, dar și una teoretică, de înțelegere a muzicii. „Asociația CollaviniArt are ca scop educarea și promovarea tinerilor talentați, atât pentru dezvoltarea personală cât și pentru atingerea performanței în domeniul muzicii și artelor plastice. În acest context, vor fi susținute activități de predare-învățare a muzicii instrumentale și vocale și creație plastică. Periodic vor fi organizate, în colaborare cu alte instituții, producții ale activității noastre, audiții, concerte, expoziții, recitaluri și concursuri”, a spus Doina Collavini.

    Astfel, pe lângă pregătirea în domeniul muzical, va fi deschis și un curs de artă plastică. Cursanții nu doar că vor fi ajutați să își dezvolte talentul, dar vor fi și promovați, prin organizarea de expoziții și activități în care publicul va avea posibilitatea să admire munca lor. Profesorii care vor preda în cadrul acestei asociații sunt Doina Collavini- care va preda pian, ea fiind și fondatoarea asociației, Oana Holban- care va preda violă, muzică vocală și educație muzicală, Lenormanda Florențiu- profesoară de vioară, Liviu Lățcan și Claudia Lățcan- profesori de arte plastice.
    Într-o echipă compusă din profesioniști, profesorii de muzică fiind absolvenți de Conservator, copiii vor avea cu siguranță ce învăța. „Era pe plan local o lipsă acută de o asemenera activitate și noi apreciem că prin înființarea acestei asociații se înființează posibilități variate și multiple pentru copiii dotați și talentați, care pot să își perfecționeze cunoștințele de cultură generală cât și să își facă o carieră din această activitate. Am doi copii care studiază aici pian și canto și sunt mulțumit de rezultatele lor”, a spus Vasile Istudor, unul dintrepărinții prezenți la deschidere.
    La activitatea de lansare a Asociației „CollaviniART” au avut loc audiții la pian, vioară și chitară.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?