Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Senatorul PSD de Vrancea Cristian Dumitrescu, președinte interimar al Senatului


    Senatorul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu, a fost desemnat ieri, cu majoritate de voturi, președinte interimar al Senatului. Decizia a fost luată după ce fostul președinte al Senatului, Crin Antonescu, și-a dat demisia din funcție. Alegerea noului președinte al Senatului va avea loc, cel mai probabil, săptămâna viitoare, după ce în prealabil vor fi făcute propuneri de către liderii grupurilor parlamentare.
    Åžedința Biroului Permanent al Senatului de miercuri dimineață a fost  convocată în urma demisiei lui Crin Antonescu de la șefia camerei superioare a Parlamentului. „În această ședință am constatat depunerea demisiei în scris a președintelui în exercițiu, domnul senator Crin Antonescu. Am primit-o în scris fiecare. S-a constatat vacanța funcției de președinte al Senatului și, în conformitate cu prevederile Regulamentului, pe perioada de vacanță, existând vid de președinție, Biroul Permanent desemnează un vicepreședinte, deci nu un președinte interimar, care preia atribuțiile de președinte al Senatului, până la alegerea de către plen a unui nou președinte. Cu votul majorității, din 12 au fost prezenți zece membri ai Biroului Permanent, în calitate de vicepreședinte al Senatului am fost desemnat să preiau atribuțiile președintelui Senatului pentru această perioadă”, a spus senatorul PSD de Vrancea Cristian Dumitrescu.
    Referitor la convocarea ședinței de plen pentru alegerea noului președinte al Senatului, Cristian Dumitrescu a eliminat posibilitatea ca aceasta să aibă loc în cursul acestei săptămâni, explicând faptul că, luni, Biroul Permanent al Senatului urmează să fie convocat pentru a stabili programul. 

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?