Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Primele rezultate la simularea de la clasa a VIII-a arată că 50% din elevi ar lua note sub 5


   Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, spune că primele rezultate la simularea evaluării naționale la clasa a VIII-a arată că 50% dintre elevi ar lua note sub 5. Ministrul a declarat, vineri, la Bistrița, că pentru simulările de la clasa a VIII-a are primele rezultate, iar acestea indică faptul că 50% dintre elevi nu ar lua nota 5. „Am deja primele rezultate, nu sunt toate datele introduse în baza de date, dar am o parte din rezultate la simulările clasei a VIII-a, care sunt undeva la 50%, apropo de notă peste cinci. Este un procent mic, dar este un procent care reprezintă un semnal real pentru părinți, elevi și cadre didactice că mai au câteva luni până la examenul real. Åži am insistat să nu punem notele în catalog fiindcă vorbim despre antrenament, nu despre examenul real”, a afirmat Pricopie.
    Ministrul Educației a mai spus că simulările vor continua. „Ministerul are de ani de zile capacitatea tehnică de a gestiona toate aceste date și a le compara, dar nu a făcut-o niciodată. E mai simplu să nu te uiți la aceste cifre. Eu mă uit la cifre, vedem că avem promovabilitate de aproximativ 50%, profesorii vor avea sarcină să-i pregătească pe elevi și în timpul examenului să ajungă la un procent cât mai ridicat. Anul trecut am avut un procent bun. Åži la (simularea de la – n.r.) bacalaureat, probabil că rezultatele vor fi sub nivelul promovabilității de anul trecut, dar acesta este rolul simulării, să-i pregătească, iar anul viitor, după două simulări, la clasa a XI-a și a XII-a, sunt convins că se vor vedea rezultatele”, a spus el.
    Elevii din clasa a VIII-a au susținut, între 18 și 20 februarie, simularea evaluării naționale, prima probă fiind limba română, urmată de matematică și, în cea de-a treia zi, limba maternă. Rezultatele testelor vor fi afișate în 7 martie. Rezultatele obținute de elevi la simularea evaluării naționale vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Aceste rezultate nu vor fi trecute în catalog, potrivit Ministerului Educației.
    Examenele la limba română și matematică de la evaluarea națională pentru elevii clasei a VIII-a vor avea loc între 23 și 25 iunie. Ca o noutate pentru acest an școlar, la admiterea în liceu, ponderea mediei de la evaluarea națională crește la 75 la sută, față de 50 la sută cât a fost până acum, iar media notelor din ciclul gimnazial scade la 25 la sută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?