Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Simulări de Bac pe cheltuiala liceelor


   Simularea examenului de Bacalaureat se va face, în totalitate, pe cheltuiala liceelor. Toate costurile cu materialele consumabile, tipizate, hârtie, dar și alte lucruri necesare vor fi suportate din bugetele proprii ale unităților de învățământ, pentru că Ministerul Educației Naționale nu are prevăzut în buget niciun ban pentru desfășurarea acestor simulări.
   Oficialii din cadrul Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea spun că acest lucru nu ar trebui să reprezinte totuși o problemă pentru managerii unităților de învățământ. Adevărata problemă va apărea abia la examenul real, când banii vor trebui alocați în întregime de ISJ. „Fiecare unitate școlară își asigură consumabilele. Vom asigura tipizate unitare pentru toate examenele naționale, nu și pentru simulări. Există un articol pentru cheltuieli materiale în buget. Vor fi făcute copii la xerox, pentru că acum nu au nevoie de tipizate de la tipografie. Acum nu este o problemă, va fi în vară, când se vor da examenele naționale și va trebui să avem același tip de hârtie peste tot și atunci le cumpără Inspectoratul Åžcolar”, a spus Vasilica Zaharia, inspector școlar general.

22 de centre de examen și 17 de evaluare

   La simulările Bac-ului sunt așteptați să participe aproximativ 4.000 de elevi de clasele a XI-a și a XII-a. 
Pentru simularea examenelor de Bacalaureat, au fost stabilite centrele de simulare pentru probele scrise. Acestea sunt în număr de 22, respectiv în fiecare liceu. De asemenea, vor funcționa 17 centre zonale de evaluare. „Simulările se desfășoară conform metodologiei de Bacalaureat, comisiile având obligația de a transmite eventualele nereguli care apar în timpul desfășurării simulărilor naționale. Mă refer la modul de transmitere a subiectelor, la parole, la funcționarea camerelor. Astăzi și mâine (joi și vineri – n.r.), are loc simularea tehnică, privind respectarea procedurii de transmitere a parolelor, pe canalul securizat de comunicații”, a precizat inspectorul școlar general adjunct Luminița Balaban.
   Vestea bună pentru elevi este că rezultatele obținute la aceste simulări nu vor fi trecute în catalog, dar profesorii vor stabili strategii în vederea recuperării materiei, acolo unde se constată că sunt lipsuri. Luni, liceenii vor susține proba scrisă la Limba și Literatura Română, urmând ca miercuri să se desfășoare proba obligatorie a profilului și specializării. Simularea examenului de Bacalaureat se încheie vineri cu proba scrisă la alegere a profilului și specializării. Candidații au acces în centrul de examen până cel târziu ora 8.30, având asupra lor doar actul de identitate și un pix sau un stilou.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?