Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

„Pistolarul din Atena” şi-a distrus celula


   Un bărbat condamnat la patru ani de închisoare pentru tentativă la omor, care se află în Penitenciarul Focșani, a distrus obiectele din camera de deținere. S-a întâmplat luni, pe motiv că nu a fost mutat într-o altă cameră. Potrivit unor surse, el își ispășește pedeapsa în regim de maximă siguranță, ceea ce nu-i permitea mutarea într-o altă cameră. La momentul comiterii faptei, el era singurul deținut cu regim de maximă siguranță din întreg penitenciarul.
    După incident, au fost anunțați polițiștii, iar oamenii legii au mers la Penitenciarul Focșani pentru a face verificări. „La data de 24 februarie a.c., ora 14.00, polițiștii focșăneni au fost sesizați despre faptul că la Penitenciarul Focșani F. Ionel, de 40 ani, a distrus mai multe obiecte de mobilier și sanitare din camera de deținere. În urma primelor verificări efectuate s-a stabilit faptul că deținutul se afla singur în camera de deținere și a distrus mai multe obiecte din dotarea camerei. Valoarea prejudiciului nu a fost stabilită urmând a se efectua o cercetare administrativă”, ne-a transmis inspectorul principal Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.
    Informația a fost confirmată și de purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Focșani, subcomisar Georgeta Gură, care a precizat că „deținutul execută pedeapsa în regim de maximă siguranță, fiind cazat într-o cameră conform regimului”
    Fapta pentru care bărbatul a fost condamnat s-a petrecut în octombrie 2011. Inculpatul și victima participau la o judecată țigănească, la Atena. Conflictul dintre Ionel F. și victima sa pornise cu câteva săptămâni mai înainte, când partea vătămată a împrumutat de la condamnat 300 de euro. La restituirea sumei, Ionel ar fi cerut mai mulți bani, ca taxă de protecție. Nemulțumit de faptul că nu a primit banii, Ionel și-a înjunghiat victima în picior. Pentru a rezolva conflictul apărut între cei doi, familiile lor au organizat o judecată țigănească. Doi „judecători” s-au deplasat la Atena, dar în timpul judecății, Ionel a scos o armă și l-a împușcat pe rivalul său. Victima s-a întors în țară și a depus plângere împotriva agresorului, care a fost condamnat pentru tentativă la omor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?