Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Angelina Jolie s-a întâlnit cu copiii sirieni refugiaţi în Liban


   Actrița americană Angelina Jolie s-a întâlnit, luni, cu copiii sirieni refugiați în Liban, în calitatea ei de trimis special al Înaltului Comisariat ONU pentru refugiați (UNHCR). Libanul a primit aproape 1 milion de refugiați care au decis să fugă din calea războiului ce a devastat de aproape trei ani Siria învecinată și care a făcut peste 140.000 de victime.
   Vedeta americană a spus că întâlnirea ei cu orfanii sirieni, în regiunea Bekaa din estul Libanului, a fost „o experiență care îți sfâșie inima”, se afirmă într-un comunicat emis de UNHCR. „Åži-au pierdut familiile și războiul le-a furat copilăria. Sunt atât de tineri, însă își asumă povara situației lor ca și cum ar fi adulți”, a adăugat actrița americană, care vizitează Libanul pentru a treia oară și a întreprins în ultimii ani mai multe vizite în taberele de refugiați din Iordania și Turcia.
   Angelina Jolie a salutat rezoluția adoptată, sâmbătă, de Consiliul de Securitate ONU care îi îndeamnă pe beligeranți să renunțe la asedierea zonelor populate, să înceteze atacurile asupra civililor și să autorizeze imediat și fără opreliști accesul misiunilor umanitare în acele zone. „Este un demers care a întârziat prea mult și care e îndreptat în direcția cea bună pentru sute de mii de bărbați, femei și copii nevinovați, căzuți în capcană în diverse zone greu accesibile din Siria”, a adăugat Angelina Jolie.
   Actrița americană speră că această rezoluție va reprezenta „începutul unei noi perioade care va duce la încheierea conflictului”. Ea a îndemnat, totodată, comunitatea internațională să furnizeze fonduri Libanului, pentru a ajuta această țară cu resurse limitate să administreze mai eficient criza refugiaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?