Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Se apropie APOCALIPSA VIKINGĂ


    Potrivit mitologiei nordice, momentul Apocalipsei este mai aproape decât s-ar putea crede, iar sâmbătă, pe 22 februarie, pământul se va despărți în două și îi va elibera astfel pe locuitorii Lumii subterane, a cărei zeiță ar fi temuta Hel. Astfel, legenda nordică spune că în această sâmbătă seria de evenimente care duc la Ragnorak (soarta finală a zeilor) va culmina într-o bătălie epică, în care se vor confrunta zei precum Thor, Loki, Odin, Freyr și Hermóðr, iar Odin va fi ucis de Fennir și celelalte zeități creatoare vor cădea, scrie independent.co.uk. Mai departe, Pământul se va prăbuși în mare, iar viața așa cum o știm va înceta, însă aceasta doar ca să reapară de la zero atunci când doi supraviețuitori de natură umană vor avea sarcina de a repopula planeta.
    Se pare că aceste evenimente care precedă Apocalipsa Vikingilor au început deja, după ce lupul Fennir, fiul lui Loki, a evadat din închisoare, iar șarpele gigant Migard a ieșit din ocean. De asemenea, Ragnorak este descrisă în proza Edda din secolul al 13-lea, scrisă de Snorri Sturluson. Vikingii cred că Ragnarok are loc după trei ierni înghețate și fără nicio vară între ele. Experții de la Centrul Vikingilor Jorvik au prezis că sfârșitul lumii, pe 22 februarie, va coincide cu marea finală a celei de-a 30-a ediții a Festivalului JORVIK.
    Potrivit grupului, sunetul unui corn străvechi a putut fi auzit pe deasupra acoperișurilor din York anul trecut, pe 15 noiembrie, sub forma unui „purtător de necaz și începutul unei numărători inverse până la Apocalipsa Nordică”.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?