Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Lucrările la Şcoala nr. 2 Gugeşti, recepţionate luni


    Clădirea Åžcolii nr. 2 cu clasele I-VIII Gugești va fi recepționată la terminarea lucrărilor, respectiv luni, 24 februarie. Potrivit informațiilor furnizate de primarul comunei Gugești Vasile Vatră, unitatea de învățământ a fost reabilitată în totalitate cu fonduri de la Ministerul Educației Naționale. Au fost montate instalații termice, sanitare și electrice, tâmplărie termopan, acoperiș și parchet nou și altele. De menționat este faptul că la această școală centrala termică a fost cumpărată din banii primăriei, deoarece așa prevedea protocolul de reabilitare.
    Primarul Vatră a spus că a rămas în sarcina primăriei să se ocupe de sistematizarea pe verticală, care presupune construirea de alei pietonale, împrejmuire, modernizarea terenului de joacă din curtea școlii, dar și amenajarea unei magazii pentru lemne. „Mulțumesc celor de la Ministerul Educației Naționale și de la ISJ Vrancea care s-au preocupat de această investiție. Fondurile alocate au fost de la minister prin ISJ Vrancea și acest lucru trebuie știut. Mă declar mulțumit că 150 de elevi nu vor mai trebui să facă naveta din satul Vechi la școala de centru, peste calea ferată, un adevărat pericol pentru cei mici, spun eu. În școala de centru erau 700 de elevi care învățau în două schimburi, iar acum, cu terminarea reabilitării Åžcolii 2, situația își intră în normal”, a spus Vasile Vatră, primarul comunei Gugești.
    Edilul a adăugat că toate investițiile și dotările în învățământ și în special pentru cel din mediul rural se reflectă în performanțele obținute de copii. Un exemplu grăitor, spune Vasile Vatră, îl constituie premiile obținute de două eleve la Olimpiada Națională pentru Elevii din Mediul Rural. La această competiție, Delia Cucuruz, din clasa a VII-a, a obținut premiul II, iar Corina Diana Soare, din clasa a VI-a, o mențiune, ambele eleve fiind pregătite de profesoara de limba română Anca Mărtinescu.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?