Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Două şcoli din Focşani, în TOP 50 al celor mai exigente şcoli din ţară


    Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani ocupă locul 1 la nivel județean și locul 38 la nivel național în ceea ce privește diferența dintre notele obținute de elevi în clasele V-VIII și cele de la evaluarea națională de la sfârșitul clasei a VIII-a, în anul școlar trecut, potrivit unui raport întocmit de Ministerul Educației Naționale (MEN). Pe locul 2 la nivel județean și locul 45 la nivel național este Åžcoala nr. 7 din Focșani, urmată de Colegiul „Unirea, care la nivel național se situează pe locul 71. „Analiza a relevat că există școli la care, în medie, rezultatele la Evaluarea Națională sunt mai bune decât cele obținute pe parcursul anului școlar, ceea ce indică exigență pe parcursul anului școlar și corelarea notelor cu nivelul real al elevilor. Există însă și școli la care rezultatele la Evaluarea Națională au fost mult mai slabe decât cele obținute, în medie, la clasă. Aceasta poate indica lipsă de exigență, ușurință în acordarea notelor mari, ceea ce nu poate decât să dăuneze elevilor care, în acest fel, nu își cunosc nivelul real”, au precizat oficialii MEN.
    Astfel, în raportul postat pe site-ul MEN se arată că la Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani, media generală de absolvire la clasele gimnaziale a fost, anul trecut, 9,39, iar media generală la examenul de evaluare națională a fost de 9,23, rezultând de aici o diferență dintre media de absolvire și cea de la examen de 0,16.
    Pe poziția secundă în clasament se situează Åžcoala nr.7 din Focșani, cu o diferență între mediile de la evaluarea națională și de absolvire a claselor gimnaziale de 0,15. Pe poziția a treia în acest clasament se regăsește Colegiul Național „Unirea” din Focșani, unde media generală de absolvire a claselor gimnaziale este de 9,69 cu o medie generală la examenul de evaluare națională de 9,44, rezultând de aici o diferență a mediei de 0,24.
    Ultima în clasament este Åžcoala „Ecaterina Teodoroiu” din Mărășești, unde media generală de absolvire a claselor gimnaziale este de 7,78, iar media generală la examenul de evaluare națională abia a ajuns în anul școlar precedent la 4,27. Rezultă o diferență dintre cele două medii de 3,50. Aceasta ocupă locul 92 pe județ și 5.334 la nivel național.
    Lista completă cu rezultatele obținute la nivelul tuturor unităților de învățământ din județ poate fi consultata AICI

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?