Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Mai mulți bani pentru ambulanță


    Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Vrancea va primi, anul acesta, un buget mai mare față de cel alocat în anul precedent. Mai exact, instituția va primi 36 de lei pe cap de locuitor, anul trecut primind 32,5 lei pe cap de locuitor. Ordinul care stabilește bugetul SAJ a fost publicat în Monitorul Oficial, iar o altă noutate este că instituția va primi banii direct de la Ministerul Sănătății și nu prin Casa de Asigurări de Sănătate Vrancea, așa cum s-a întâmplat până acum.
     Reprezentanții instituției au estimat că bugetul acordat în acest an se va ridica la suma de 12.277.000 lei, dar nu se pot pronunța dacă va fi suficient. „Într-adevăr, a fost mărit tariful pe cap de locuitor, dar nu mă pot pronunța dacă ne va fi suficient, deoarece așteptăm repartizarea banilor pe trimestre. Anul trecut, tariful a fost de 32,5 lei pe cap de locuitor, iar banii ne-au ajuns în condițiile în care am primit rectificare bugetară”, ne-a spus managerul SAJ Vrancea, medicul Vitalie Bețișor.
    Odată cu intrarea în vigoare a acestui ordin, toate serviciile de ambulanță din țară vor primi același tarif. Înainte, plafoanele de finanțare variau între 23,5 și 37 lei, în funcție de numărul de locuitori din fiecare județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?