Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VREME de primăvară în februarie


    Vremea va fi caldă și deosebit de caldă pentru acestă perioadă, iar în unele zone, maximele de temperatură pot ajunge până la 20 de grade Celsius, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Marți
    Vremea va fi caldă pentru a doua decadă a lunii februarie, chiar deosebit de caldă în regiunile intracarpatice, la deal și la munte. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în primele ore ale zilei în partea de nord a țării, iar noaptea în extremitatea de vest și nord-vest, unde numai izolat este posibil să plouă slab. În zonele joase se va semnala ceață, pe arii restrânse dimineața și local pe parcursul nopții, cu precădere în sud, est și centru, unde izolat va fi asociată cu burniță. Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab până la moderat cu unele intensificări la munte și în regiunile vestice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 grade în nordul Moldovei și 18…20 de grade în Banat și Crișana, iar cele minime vor avea valori de la -10 grade în depresiuni până la 10…12 grade în Dealurile de Vest.
    În București, vremea va fi caldă pentru această dată, cu o maximă în jur de 9 grade și o minimă de -2…0 grade. Cerul va fi variabil și vor fi condiții de ceață dimineața. În cursul nopții cerul se va acoperi de nori joși, iar spre sfârșitul intervalului se va semnala ceață. Vântul va sufla în general slab.

Miercuri
    Vremea se va menține caldă în cea mai mare parte a țării, chiar deosebit de caldă în regiunile intracarpatice, precum și în zonele deluroase și montane. Astfel, temperaturile maxime vor avea valori de la 3…4 grade în zonele cu ceață persistentă din Moldova până la 19…20 de grade în dealurile Crișanei și ale Banatului. Ziua, cerul va fi variabil, exceptând zonele joase din est și sud-est, unde local vor persista norii joși și pe alocuri ceața asociată trecător cu burniță. Seara și mai ales noaptea, cerul se va înnora în majoritatea regiunilor și va ploua slab local în jumătatea de vest a țării și izolat în rest. Totodată, ceața va continua să fie prezentă în zonele joase din Moldova, Muntenia și vestul Dobrogei și pe arii restrânse va fi asociată cu burniță. Vor fi condiții de polei. Spre dimineață, pe crestele montane cele mai înalte precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări la munte, dar și în vest și pe litoral. Minimele termice se vor încadra între -5 grade în depresiuni și 8 grade în sudul litoralului.

    Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluției valorilor termice și a precipitațiilor până pe 23 februarie, pentru toate regiunile din țară. Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

MOLDOVA

    Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, de-a lungul celor două săptămâni de prognoză. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse în medie între 4 și 7 grade și doar în jurul datei de 16 februarie se pot apropia de 10 grade Celsius, în timp ce minimele vor oscila între – 3 și 0 grade, exceptând noaptea de 11 februarie când pot coborî la medii de – 6 grade Celsius.
    În intervalul 12-14 februarie și în perioada 16-21 februarie, vor fi ploi slabe sau burnițe, dar trecător și lapovițe sau fulguieli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?