Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Părinții trebuie să contribuie LUNAR pentru copilul de la creșă


    În anul 2014, costul mediu lunar de întreținere pentru copiii care frecventează creșele din Focșani este de 358 lei, pentru un copil, pe lună. Acest cost a fost aprobat de consilierii locali focșăneni în cadrul ședinței ordinare din 30 ianuarie.
    Serviciul Public Creșe are în structura sa Creșa nr. 1 și Creșa nr. 7, ambele având câte 50 de locuri. Potrivit legislației în vigoare, părinții au obligația să plătească o contribuție lunară de întreținere pentru fiecare copil înscris la creșă, care beneficiază de serviciile acesteia. Această contribuție lunară se calculează în baza costului mediu lunar de întreținere în creșă, dar și în funcție de numărul de copii din familie și de venitul mediu lunar brut cumulat al părinților, calculat pe o perioadă de 6 luni anterioară înscrierii copilului. Contribuția părinților nu poate depăși 20% din costul mediu lunar de întreținere (358 lei), fiind cuprinsă între 5% și 20% din acest cost. Practic, un părinte trebuie să contribuie lunar pentru un copil înscris la creșă cu sume cuprinse între 18 lei și 72 lei, în funcție de venituri și de numărul de copii. Diferența, până la 358 lei, este asigurată din bugetul local al municipiului Focșani.
    Contribuția lunară de întreținere datorată de părinți pentru serviciile furnizate de creșă pentru un copil se determină și în funcție de numărul de zile în care copilul frecventează creșa. „Având în vedere că în anul 2013 numărul mediu zilnic de copii care au frecventat creșa a fost de 60 copii, costul mediu zilnic pentru un copil în creșă se calculează raportând cheltuielile prevăzute mai sus la numărul mediu zilnic de copii și la numărul de zile lucrătoare din anul 2013 în care a funcționat creșa, respectiv 201 zile, rezultând un cost mediu lunar de întreținere de 358 lei/lună/copil, corespunzător unui număr mediu de 21 de zile lucrătoare din lună în care funcționează creșa. Serviciul Public Creșe solicită ca fundamentarea cheltuielilor cu hrana să se facă la 8 lei/zi/copil, cât este la data actuală”, se arată în raportul Direcțiilor de specialitate din cadrul Primăriei Focșani, care însoțește proiectul de hotărâre.
    Anul trecut, costul mediu lunar de întreținere pentru copiii care frecventează creșele din Focșani a fost de 380 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?