Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

GALERIE FOTO: Medalion literar la Panciu


    Casa Orășenească de Cultură Panciu a fost gazda manifestării intitulate „Medalion Literar Mihail Eminescu” – Ediția a II-a. Organizatori au fost Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza”, Asociația Culturală „Mihail Sadoveanu”, Clubul Copiilor Panciu, cu sprijinul primăriei și al viceprimarului Iulian Nica. La eveniment au participat, ca invitați, cunoscuți scriitori vrânceni, precum și elevi ai școlilor din Negrilești și Vînători.
    Cei cinci scriitori invitați, Åžtefan Neagu, Costică Toma, Culiță Ioan Ușurelu, Georgică Pătrășcanu și Virgil Ursu, au prezentat aspecte din viața și activitatea literară a marelui poet. Scriitorul Culiță Ușurelu și-a lansat cartea „Suplinitorii”, apărută în 2013, în care descrie viața profesorilor suplinitori, calificați și necalificați. A fost lansat apoi „Caietul elevului” pentru disciplina educație muzicală, clasa a III-a, autoare Zenovia Ușurelu.
    Totodată, a avut loc și un concurs pentru elevii de clasele a II-a, a III-a și a IV-a, despre creația eminesciană, fiind recitate mai multe poezii. Corul de copii „Mlădițe Păncene”, din care fac parte elevi din clasa a IV-a C de la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza”, a recitat piesele „Sara pe deal” și „Somnoroase păsărele”. La secțiunea cunoștințe despre opera lui Eminescu cei mai buni elevi au fost Cristina Cernat: locul I, clasa a IV-a, Åžcoala Vînători, profesor Ion Cotigă, Leonard Brânzoi: locul II, clasa a IV-a C, Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” Panciu, profesor Gheorghiță Popa, iar locul III a fost ocupat de Alexandru Babeș de la Åžcoala Negrilești, profesor Cristina Ploscaru. La secțiunea recital a fost acordat numai locul I elevilor Laurențiu Avram, Alina Mănăilă și Mihaela Apostu. Câștigătorii au fost premiați de viceprimarul Iulian Nica, care le-a oferit gratuit tuturor profesorilor lucrarea „Istoria școlii păncene1856-2011”. Eforturile elevilor premianți au fost răsplătite cu diplome, plachete, cărți școlare și religioase, dar și dulciuri.
    De asemenea, în memoria Arhiepiscopului Epifanie Norocel și a primarului Ion Petre a fost oficiat un parastas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?