Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Ninsoarea și viscolul au afectat și traficul feroviar


    Trenul Inter Regio București Nord-Suceava, care ieri trebuia să plece din Gara Focșani la ora 14.09, a fost anulat. De asemenea, nu s-a circulat nici pe ruta Mărășești-Galați, toate trenurile pe această linie fiind anulate din cauza problemelor meteo. Reprezentanții CFR spuneau ieri, că la nivel național, pe opt linii sunt restricții de circulație, iar 177 de trenuri au fost anulate. 
    Potrivit situației centralizate ieri, circulația era restricționată, din cauza sulurilor de zăpadă, pe opt linii, respectiv Brăila – Făurei-Buzău, București Nord – Urziceni, Golești – Chitila, Mărășești-Tecuci-Barboși, Ploiești – Râmnicu Sărat-Adjud, Ploiești Sud-Armășești, Urziceni – Slobozia și Verești – Leorda. Pe aceste linii a fost interzisă circulația trenurilor formate din automotoare, echipele de intervenție acționând cu utilaje.
    Angajații companiilor feroviare vor comunica permanent modificările care intervin în graficul trenurilor și vor interveni cu utilaje pentru deszăpezire, astfel încât circulația trenurilor să se desfășoare în condiții de siguranță pe toate rutele de cale ferată. Înainte de plecările trenurilor în cursă, graniturile sunt pregătite pentru circulație în condiții de iarnă și se încearcă asigurarea locomotivelor Diesel de rezervă în toate zonele afectate. De asemenea, reprezentanții CFR au spus că va fi asigurată alimentarea cu energie electrică a garniturilor aflate în staționare, pentru a fi menținută căldura în trenuri la un nivel de confort termic.
    „Pasagerii sunt sfătuiți să se informeze despre condițiile meteo și să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească. Numerele de telefon de la stațiile CFR, la care pasagerii pot cere informații, sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Info Utile/Informații Telefonice. Cei care doresc să renunțe la călătorie vor primi contravaloarea biletelor pentru traseul neefectuat”, au transmis reprezentanții CFR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?