Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

VIDEO și GALERIE FOTO: Bolnavi scoși din nămeți cu șenilatele


    Salvatorii de la ISU și cei de la Ambulanță au avut misiuni dificile. Au fost cazuri la care s-a ajuns cu șenilata pompierilor pentru că altfel nu se putea răzbi prin zăpadă. Printre persoanele scoase din nămeți cu șenilata s-au numărat și doi copii, care aveau febră. A fost un singur caz la care nu s-a putut ajunge, în comuna Sihlea, la o persoană care a căzut de pe o scară. Pompierii au rămas înzăpeziți și au fost nevoiți să se întorcă, iar bolnavul a primit indicații de la un medic din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea, pentru a-și imobiliza clavicula și a ști ce medicamente să ia.
    Duminică, în jurul orei 08.00, la 112 s-a anunțat că doi copii aflați în locuința lor de pe strada Morii, din Adjud, au febră și se simt rău. Pentru a scurta timpul de intervenție, mai ales că era vorba despre copii, s-a luat măsura trimiterii vehiculului pe șenile. Cei doi copii, cu vârste de 1 an, respectiv 4 ani, prezentau sindrom febril și tuse expectorantă. „Au fost preluați de paramedici, care le-au evaluat starea de sănătate și le-au acordat primul ajutor calificat, după care au fost transportați la Camera de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Municipal Adjud, unde au fost preluați de medicul de gardă pentru investigații suplimentare și tratament”, a transmis locotenet Cristina Duță.
     Tot duminică, o femeie din Vulturu, diagnosticată cu diabet zaharat insulino-dependent, a rămas fără tratament. Un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani a plecat cu un vehicul cu tracțiune 4×4 și cu vehiculul pe șenile pentru a transporta pachetul cu medicamentele necesare. Alte trei persoane din localități apropiate (în satul Râmniceni, comuna Măicănești și satele Salcia și Satul Nou din comuna Ciorăști) trebuiau să ajungă pentru dializă în Focșani, ele fiind transportate la Focșani cu vehiculul pe șenile.
    Și la o gravidă, echipajul medical a ajuns mai greu. După apelul primit prin  112, care anunța că o gravidă de 18 ani, din Obrejița, nu se simte bine, la fața locului a plecat o ambulanță din cadrul SAJ Vrancea, care a întâmpinat probleme pe drum. „La ieșire din DN 2 (E 85) către Obrejița, drumul nu era practicabil, iar serviciul voluntar pentru situații de urgență a intervenit cu un utilaj pentru facilitarea accesului ambulanței. Pacienta a fost preluată de echipajele medicale și a fost apoi transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență «Sf. Pantelimon» Focșani”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU. Tânăra a ajuns în siguranță la spital, unde a și născut.

Persoană „tratată” prin telefon

    Și pompierii au avut probleme în timpul unei intervenții. Duminică seara, o persoană din Sihlea a căzut de pe o scară, de la trei metri, și a suferit un traumatism la umăr și unul de torace. Au plecat să-l ajute pe bolnav pompierii, cu o șenilată. Pe drum au întâmpinat și ei probleme, rămanând înzăpeziți la aproximativ un kilometru distanță de Caiata. „Misiunea în care a fost angrenat și vehiculul pe șenile din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a fost impiedicată din cauza stratului gros de zăpadă afânată și a viscolului puternic. Forțele au fost nevoite să se întoarcă din drum, după ce au rămas blocate pe câmp, în afara localității, condițiile meteo punând în pericol siguranța personalului de intervenție. Un cadru medical de la Serviciul de Ambulanță Județean a ținut legătura prin telefon cu persoana în cauză, precizându-i cum să-și imobilizeze clavicula, cât și ce medicamente pot fi administrate pentru atenuarea durerii”, ne-a precizat locotenent Cristina Duță.
    Și un echipaj SMURD a ajuns mai greu la o intervenție în Răstoaca, duminică. Paramedicii au fost nevoiți să aștepte la Mândrești, deoarece două mașini, care erau în fața echipajului, rămăseseră înzăpezite. În cele din urmă ei au ajuns la persoana cu dureri abdominale și i-au acordat prumul-ajutor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?