Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Sylvie Vartan concertează pentru prima dată în România, în aprilie


   Celebra cântăreață de muzică pop Sylvie Vartan va concerta pentru prima dată în România, pe 27 aprilie, la Sala Palatului din București. Despre Sylvie, diafana blondă care scandaliza lumea cu ritmurile ei, s-au scris peste 25 de cărți, s-au lansat pe CD-uri colecții complete ale melodiilor sale, iar, la Paris, Palatul Galliera găzduiește o expoziție a celor mai frumoase costume pe care le-a purtat, informează organizatorii, Project Events.
   Sylvie Vartan, născută pe 15 august 1944, în Bulgaria, este o celebră cântăreață de muzică pop, rock și yé-yé. După ce Bulgaria a fost invadată de sovietici, în septembrie 1944, casa familiei ei a fost confiscată, aceasta fiind nevoită să se mute în Sofia. Un an mai târziu, un prieten de familie a început producția unui film despre războiul dintre Turcia și Bulgaria. Acesta i-a dat lui Sylvie un rol de școlăriță în film, făcând-o să-și dorească să lucreze în industria de divertisment.
   Tatăl ei, de origine armeană, a fost numit atașat al ambasadorului Bulgariei în Franța, iar mama sa, de origine ungară, și-a urmat soțul în Franța, în decembrie 1952. În primii ani la Paris, familia a locuit în camera unui hotel. Sylvie și fratele său, Eddie, nu vorbeau franceza, acesta fiind un moment dificil pentru ei. Părinții au intuit talentul fiicei lor și au trimis-o să urmeze cursurile de artă dramatică, cântec și dansuri „Twisting Schoolgirl”. În garsoniera din cartierul parizian Les Halles, unde a locuit împreună cu părinții săi, Sylvie a început să cânte și să se pregătească pentru succesul care a venit pe când avea doar 16 ani.
A fost numită „la collégienne du twist” („liceeana twistului”, n.r) și „regina yé-yé”, iar, la vârsta de 17 ani, piesele sale erau difuzate la radio și fredonate frenetic de tinerii vremii. Era disco a artistei a culminat cu show-ul TV „Dancing star” din 1977. Sylvie a vândut milioane de discuri, fiind cea mai prolifică artistă a casei de discuri RCA Label, după Elvis Presley.
   În 1990, artista a concertat la Palatul Culturii din Sofia, deschizând și încheind show-ul cu piese în limba bulgară, aceasta fiind prima vizită în acest oraș după emigrarea din 1952. În 2001, fratele cântăreței a murit, motiv pentru care artista a iesit din atenția publicului, luând o pauză. În toamna lui 2004, Sylvie a început să înregistreze din nou și să concerteze în țările francofone și în Japonia. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?